Scriu acest articol, cu întârziere ce-i drept, pentru a finaliza prezentarea acestui festival de excepție.

În cea de-a doua zi au urcat pe scena din Piaţa Mare formațiile Möbius, Alcest, Madrugada și Opeth.

Möbius, formaţie slovacă, a fost bine primită de public, deși mie mi s-au părut cam repetitivi. Cei doi tineri, un chitarist și un baterist, cântă împreună din anul 2010.

Francezii de la Alcest, trupă de post-metal și blackgaze, mi-au plăcut pentru atmosfera calmă a sunetelor, din când în când întreruptă de intervenții mai energice.

Cea de-a treia trupă care a urcat pe scenă a fost Madrugada, formaţie dragă mie. Înființată în anul 1995 în Stokmarknes (Norvegia), Madrugada combină rock-ul progresiv cu cel alternativ. Anul acesta s-au reunit și mă bucur că au făcut-o pentru că numai așa puteam să văd un concert extraordinar. La un moment dat, în timpul unei melodii, pe scenă s-au stins luminile. Doar Sivert Høyem, solistul formaţiei, avea în mână o lanternă cu care, asemeni unui far, ne ghida. Apoi a îmbrăcat o haină compusă din mici oglinzi care reflectau luminile îndreptate din public spre el.

Am filmat două melodii: Vocal și Sirens. Nu mi-a fost ușor să mă decid pe care să v-o propun spre vizionare. M-am hotărât, totuși, să aleg Sirens pentru sunetele chitarei care amintesc de Pink Floyd și de Dire Straits. Puteţi viziona și Vocal pe canalul meu de YouTube.

Concertele din ultima seară aveau să se încheie cu Opeth, concert pe parcursul căruia „publicul a luat-o razna”. A fost mult așteptat de rockeri și răsplătit cu aplauze pe măsură. Formaţie de rock progressive death metal, Opeth este alcătuită din muzicieni de excepție. Vocea solistului vocal Mikael Akerfeldt este extrem de versatilă, cu treceri rapide de la timbrul vocal normal la influențele de death metal.

Mikael a fost și foarte comunicativ cu publicul. Am avut bucuria să ascult melodiile pe care le apreciez foarte mult.

Vă propun spre vizionare Sorceress, melodia cu care Opeth și-a început concertul din Sibiu.

În Piaţa Mare rockerii au rămas până târziu în noapte. Era greu să te desprinzi de acel loc unde, pe parcursul a două zile, ai trăit momente de încântare alături de formaţiile tale preferate, înconjurat de clădirile istorice care te urmăreau cu „ochii” lor atenți și neobosiți. Doar clopotul ceasului din turnul Bisericii Romano-Catolice ne-a amintit, într-un târziu, că este timpul să ne îndreptăm către casă.

Nu mă pot abține să nu vi-l prezint pe cel mai tânăr rocker.

La revedere ARTmania, ne auzim la anul!

Toate fotografiile și filmările fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite decât cu acordul meu expres.

2 gânduri despre „ARTmania Sibiu 2019 (2)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.