Am obosit să caut răspunsuri sutelor de întrebări care mă frământă.

Am obosit să încerc zadarnic să înod firele rupte. Câteodată nu nimeresc culoarea, alteori sunt prea scurte, mult mai scurte decât gândurile mele sfredelitoare. De cele mai multe ori se revoltă și strigă, nu vor să se reîntregească, nu vor să stea legate.

Le-am tot explicat că vreau să înţeleg logica, iar ele s-au înfuriat, m-au privit colorat și mi-au aruncat în faţă că nu există niciuna. Firul roșu, de mânie aproape a urlat la mine: Ești oarbă și surdă! Unde vezi tu vreo logică? Nu știi tot, nu ţi se spune tot. Cât crezi că e real din ceea ce știi?

Atunci gândurile mele s-au rușinat, au plecat ochii febrili și au înțeles că sunt neputincioase, că sunt toate șansele să nu aflu răspunsurile, oricât aș încerca. Unul singur a protestat: Te-ai resemnat? Asta vrei să faci acum? Știi că nu-ţi voi da pace? Știu, știu, îmi venea să strig: Dar ce vrei să fac? Eu zic să așteptăm.

Am văzut atunci cum gândul s-a retras, nu înainte de a-mi arunca o privire rece de metal călit. Avea să revină. Așa face de fiecare dată. A înțeles că am obosit și trebuie să-mi lase o fărâmă de timp. Mă privea în continuare, iar eu știam ce vrea. Va reveni în 2 zile, va reveni pe 10 august, iar eu știu că trebuie să îl ascult.

12 gânduri despre „Gândul de 10 august

 1. Gândim, deci existăm. Poate nu găsim răspunsuri, sau nu neapărat pe cele bune, dar trebuie să ne întrebăm mereu. Nu o să înnebunim dacă înțelegem că logica e diferită, în funcție de oameni. Noi să o susținem pe a noastră, să credem în ea și să sperăm că va fi înțeleasă de cei care contează.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Îmi susțin logica și punctul de vedere stabilit în baza ei. Sunt mulţi care gândesc la fel sau aproape în același mod. Am văzut în mass media multe fake news și interesul de a abate atenția spre lucruri neesențiale. Ce e de făcut în acest caz? Trebuie doar să așteptăm?

   Apreciat de 1 persoană

   1. După cum am spus, trebuie să perpetuăm în ideile noastre, pentru că sunt revoluționare și benefice țării noastre. Firește că e bine să ieșim și în stradă, cât mai mulți și motivați.
    Te admir și respect pentru ceea ce faci, Constanța!

    Apreciat de 1 persoană

  1. Gândurile noastre au început să fie/pară nebune, când am văzut că direcţionarea anchetei era în altă parte decât spre ce afirmau specialiștii, români și străini, că ar fi fost normal.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.