Mă pregăteam să scriu despre prima zi a festivalului ARTmania, când am văzut articolele despre criminalul din Caracal și, deși mi-am propus încă de la început să nu scriu pe blogg despre „anumite” cazuri apărute în presă, ceea ce am citit m-a revoltat peste măsură.

Justificări. Ale poliţiei, ale procurorilor, ale STS, ale tuturor. Nu vă este rușine, nu mai aveţi conștiință, nu mai sunteți oameni? Dacă ar fi fost vorba despre copilul vreunuia dintre voi, tot așa aţi fi procedat? Despre ce vorbim? Se primesc la 112 trei apeluri de la o copilă în care li se anunță că e sechestrată, bătută și violată, li se indică aproximativ adresa și ce fac „bunele” noastre organe care ar trebui să ne apere de astfel de descreieraţi? Se justifică. Că legea nu e clară, că nu au competențe, că nu pot pătrunde cu forţa într-un domiciliu înainte de ora 6 dimineața, că le e teamă de consecințe. Aţi auzit? Le e teamă că pierd locul de muncă. Și toate acestea spuse într-un caz în care o fata era măcelarită de un posibil criminal în serie. Adică, respectaţi somnul unui criminal, în loc să salvezi viaţa unui om. Cinic!

Nu vreau să insist pe latura legală, reamintesc, totuși, că în Codul de procedură penală la art. 159 alin. 3 există legiferată percheziţia domiciliară înaintea orei 6:00 în cazul infracțiunii flagrante și nu vreau să transform acest articol într-unul juridic, dar vreau să atrag atenția asupra lipsei de competență profesională a unor angajaţi bine plătiți din banii noștri, ai tuturor și a lipsei de conștiinţă și de umanitate. Justiția este în slujba cetățeanului și în faţa cetățenilor trebuie să răspundă.

Mi-aș dori ca fiecare instituție în parte (STS, SRI, procurori) să dea socoteală pentru tot ce s-a întâmplat în cazul de la Caracal, dar mi-aș dori și aș semna oricând, dacă pe internet s-ar iniţia, o petiție prin care să se reintroducă pedeapsa cu moartea în astfel de cazuri. Știu, nu-mi spuneţi că uman și religios nu avem acest drept, nici criminalii nu au dreptul să ia viaţa cuiva și, până la pedeapsa supremă, trăiesc printre noi și curmă viaţa altor oameni.

Sursa foto:crimetime.ro

Da. Sunt pentru pedepsirea criminalilor cu moartea (în cazuri expres prevăzute) având convingerea că doar așa s-ar limita cazurile de crimă. Reamintesc că multe state din Statele Unite ale Americii au menținut pedeapsa capitală.

Update: am găsit o astfel de petiție pe care am semnat-o. https://secure.avaaz.org/ro/community_petitions/Parlamentul_Rom_Reinstaurarea_pedepsei_cu_moartea_pentru_criminali_violatori_si_pedofili/?fCRTMob

Mulţumesc,Issa!

26 de gânduri despre „Sunt pentru reintroducerea pedepsei capitale în cazul criminalilor

  1. Din păcate, pedeapsa cu moartea nu poate fi acceptată în statele Uniunii Europene, chiar dacă inițiativa ar strânge milioane de semnături. În schimb, ar trebui introdusă castrarea chimică pentru toți violatorii și pedofilii.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.