Citeam astăzi pe net că un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani. Mulţi înainte!

Nu râdeți, până la pensie reușește să termine și facultatea. Ce e rău în asta? Omul o fi socotit, pe când avea 18 ani, că nu este momentul să se complice cu examenele. Ce-i dacă a trecut atâta timp? Faptul că nu avea bacalaureatul l-a împiedicat să fie ales viceprimar? Nu. Atunci ce au jurnaliștii cu el? Pe ei i-a ajutat prea mult școala? Se pare că nu, altfel nu se mai legau de toată lumea, cu motiv sau fără.

Avea omul un „nod în gât”. Așa a declarat presei. Poate se înecase cu vreun ciolan sau poate din cauza matematicii. Asta e greu de digerat, dacă reușești să înghiţi formulele și, doamne ferește (!) ai ghinionul să ţi se așeze vreun radical de-a latul, poţi să mori înecat. A mai luat meditații, l-au mai ajutat și copiii. Până la urmă a scăpat de nod cu un 6,51. Eeeee, dar cine a absolvit un liceu din Băicoi? Cine e ca el?

Acum, gata, a prins dragul examenelor și s-a hotărât. Face și facultatea.

Mie îmi place determinarea lui. Am cunoscut odată pe cineva, mare șef de restaurant, care tot pe la o vârstă înaintată și-a luat bacalaureatul. Când l-am întrebat ce pregătește pentru viitor, mi-a răspuns că ar înființa o facultate mică în orășelul lui mic să poată avea și o diplomă de absolvent de studii superioare.

Așa și cu viceprimarul. Face o facultate în Băicoi. Nu a zis că vrea să urmeze cursurile vreuneia. Concluzia? Cel mai bine este să ai facultatea ta.

15 gânduri despre „Bacalaureat târziu

 1. Comunitatea noastră e prezentă😂!Hop şi eu!
  Am o prietenă, dură rău de tot, (e profă de mate!), şi alde ăstora le zice „pulifrici”! Dacă termenul folosit de draga mea prietenă va supăra pe cineva, să-mi spună că-l pun în legătură cu ea🤣! Aaa, nu cunosc pe deplin conținutul semantic al cuvântului „cheie” din comentariu, dar…
  Duminică minunată să ai!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Unde-i carte multă e și … multă. De aia, eu m-am mutat pe strada Școlii (na, c-am mărturisit-o și p-asta). 😀
  S-a tot scris prin lume de oameni care au luat o licență și la 70 de ani, cinste lor, au făcut o școală cinstită.
  Dar ăsta, dacă are asemenea probleme, ce-a căutat în față? De ce n-a stat acolo unde-i e locul? Dacă ar fi doar ăsta, treacă-meargă, dar sunt mulți, mai toți dragii noștri conducători au probleme cu școala. Iar aia pe care o fac, credeți că e pe bune?
  Eu cred că ar trebui sterilizați fiindcă și odraslele au aceleași probleme. Înseamnă că e ceva în ADN. Cred că tancurile sovietice care i-au scos din noroi au avut un sistem secret de selecție a ADN-ului. Duminică plăcută tuturor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.