Citeam astăzi pe net că un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani. Mulţi înainte!

Nu râdeți, până la pensie reușește să termine și facultatea. Ce e rău în asta? Omul o fi socotit, pe când avea 18 ani, că nu este momentul să se complice cu examenele. Ce-i dacă a trecut atâta timp? Faptul că nu avea bacalaureatul l-a împiedicat să fie ales viceprimar? Nu. Atunci ce au jurnaliștii cu el? Pe ei i-a ajutat prea mult școala? Se pare că nu, altfel nu se mai legau de toată lumea, cu motiv sau fără.

Avea omul un „nod în gât”. Așa a declarat presei. Poate se înecase cu vreun ciolan sau poate din cauza matematicii. Asta e greu de digerat, dacă reușești să înghiţi formulele și, doamne ferește (!) ai ghinionul să ţi se așeze vreun radical de-a latul, poţi să mori înecat. A mai luat meditații, l-au mai ajutat și copiii. Până la urmă a scăpat de nod cu un 6,51. Eeeee, dar cine a absolvit un liceu din Băicoi? Cine e ca el?

Acum, gata, a prins dragul examenelor și s-a hotărât. Face și facultatea.

Mie îmi place determinarea lui. Am cunoscut odată pe cineva, mare șef de restaurant, care tot pe la o vârstă înaintată și-a luat bacalaureatul. Când l-am întrebat ce pregătește pentru viitor, mi-a răspuns că ar înființa o facultate mică în orășelul lui mic să poată avea și o diplomă de absolvent de studii superioare.

Așa și cu viceprimarul. Face o facultate în Băicoi. Nu a zis că vrea să urmeze cursurile vreuneia. Concluzia? Cel mai bine este să ai facultatea ta.

15 gânduri despre „Bacalaureat târziu

 1. Ma bucur pentru determinarea lui și nu pot decât sa ii urez succes.Sper totuși sa nu facă și vreun master ca ar fi deodată prea docent pentru comunitate si ar ramane fara functie …….

  Apreciat de 3 persoane

 2. Comunitatea noastră e prezentă😂!Hop şi eu!
  Am o prietenă, dură rău de tot, (e profă de mate!), şi alde ăstora le zice „pulifrici”! Dacă termenul folosit de draga mea prietenă va supăra pe cineva, să-mi spună că-l pun în legătură cu ea🤣! Aaa, nu cunosc pe deplin conținutul semantic al cuvântului „cheie” din comentariu, dar…
  Duminică minunată să ai!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Unde-i carte multă e și … multă. De aia, eu m-am mutat pe strada Școlii (na, c-am mărturisit-o și p-asta). 😀
  S-a tot scris prin lume de oameni care au luat o licență și la 70 de ani, cinste lor, au făcut o școală cinstită.
  Dar ăsta, dacă are asemenea probleme, ce-a căutat în față? De ce n-a stat acolo unde-i e locul? Dacă ar fi doar ăsta, treacă-meargă, dar sunt mulți, mai toți dragii noștri conducători au probleme cu școala. Iar aia pe care o fac, credeți că e pe bune?
  Eu cred că ar trebui sterilizați fiindcă și odraslele au aceleași probleme. Înseamnă că e ceva în ADN. Cred că tancurile sovietice care i-au scos din noroi au avut un sistem secret de selecție a ADN-ului. Duminică plăcută tuturor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.