Ieri a început festivalul de blues de la Brezoi.Cea de-a treia ediție a festivalului, care se desfășoară în aceeași locație pitorească, Parcul Central Brezoi, va dura patru zile şi patru nopți. În prima zi organizarea a fost impecabilă, iar sonorizarea a fost una de excepție.

Pe scenă au urcat pe rând: Amalia Gaiţă & Band, Paardekooper, Erja Lyytinen & Band, Beth Hart & Band şi Trans-Express.

Olandezii de la Paardekooper au surprins prin sound-ul de blues, blues rock. Chitaristul şi vocalistul Bas Paardekooper a încântat spectatorii din Parcul Central.

Chitarista și vocalista finlandeză Erja Lyytinen a urcat pe scenă împreună cu formaţia sa. În concert a îmbinat blues-ul cu elemente de jazz și country.

S-a produs o modificare în program și concertul mult așteptat al americancei Beth Hart a fost devansat.Una dintre cele mai bune voci feminine din lume, considerată un mix vocal între Janis Joplin, Etta James și Otis Redding, Beth Hart „a povestit” în cuvinte și note muzicale fragmente din viaţa ei tumultuoasă. Într-o formă artistică extraordinară a vrăjit întregul public cu vocea profundă și modul de exteriorizare a sentimentelor.

Imagini din backstage

Imagini de pe scenă

Seara s-a încheiat cu recitalul clujenilor de la Trans-Express. Îmbinând sunetul orgii lui John Lord (Deep Purple) cu acorduri Led Zeppelin sau The Band ori Thin Lizzy, cei de la Trans-Express ne-au reamintit și și-au reamintit de anii începutului lor muzical.

Mulţumim Open Air Blues Festival Brezoi pentru această seară și noapte minunate!

Toate fotografiile și filmările din acest articol sunt din arhiva personală și nu pot fi folosite decât cu acordul meu expres.

5 gânduri despre „Open Air Blues Festival Brezoi 2019 (1)

    1. Am descoperit-o cu ani în urmă ascultându-l pe Joe Bonamassa, preferatul meu în materie de blues-rock. E foarte bună, îmi place vocea ei profundă și spectacolul pe care îl face. Și toate au originea într-o copilărie zbuciumată.🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.