Vi s-a întâmplat să simțiţi că aţi avea puterea și dorința să depășiţi orice obstacol, dar se iţește un lucru minor care vă împiedică?

Așa sunt eu câteodată, când mă simt dezarmată și confuză. Și nu este doar sentimentul de tristețe, ci este neputința de a depăși un fleac. Un „fleac” important, de altfel. Un fleac ce nu ţine de tine neapărat, ci de sistem, de progres, în general, de alții.

Nici măcar nu mă încadrez în categoria celor care abandoneză ușor o idee, dar, trebuie să recunosc că, am momente în care mă întreb de ce nu pot sta liniștită să ascult muzică, să mă întâlnesc cu prietenii, să vizitez un muzeu sau să fac orice-mi place. Și sunt atât de multe lucruri care îmi plac, dar uneori uit de ele pentru că alții au grijă să-mi reamintească faptul că depind de multe în viaţa asta cotidiană.

Nici nu mai contează ce anume m-a ţinut în stres jumătate de zi, ideea este că, la această oră din noapte, a trebuit să am o discuţie cu sinele meu căruia să-i explic că nu sunt singură pe această planetă și că, oricât aș vrea eu, nu toate depind doar de mine.

Da, da. Am puterea să mă ridic și mintea-mi zboară spre pasărea Phoenix, dar sunt zile în care vrei să renunți și să spui „de ce trebuie să continui?”. Răspunsul vine instantaneu. „Pentru că acesta este drumul pe care ţi l-ai ales. Bun, rău, trebuie să-l străbaţi.”

Și îl voi continua! Așa cum a fost el imaginat de „altcineva„, mult mai presus de mine, o biată muritoare care este hotărâtă, dar în același timp și curioasă, să-și urmeze calea.

Și, sfatul meu, cel mai bun, este să nu luaţi în considerare ce am scris acum. Suntem dezamăgiţi uneori, dar lucrurile minore nu ar trebui să ne creeze probleme într-o lume în care jumătate de planetă se confruntă cu bolile și foametea.

Sursa foto:publika.md

12 gânduri despre „Ar fi loc și de mai bine

 1. E și asta o metodă prin care putem să ne alinăm necazurile, gândul că pe planetă sunt oameni care n-au după ce să bea apă, iar alții n-au nici apă potabilă. Ca o mângâiere, putem încerca măcar să nu mai aruncăm atâtea alimente la gunoi, să ne chivernisim mai bine și să cumpărăm doar cât avem nevoie. Mai bine să simțim și noi lipsă de ceva, decât să risipim!
  O zi cu împliniri, Constanța!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Cred că asta se va întâmpla în momentul în care omul va înţelege că ar trebui să ne respectăm mai mult unii pe alţii și că am avut doar „privilegiul” să ne naștem în anumite locuri și niciun merit pentru asta.
   Mulţumesc, Petru! O zi minunată să ai!

   Apreciat de 1 persoană

 2. God, give me grace to accept with serenity
  the things that cannot be changed,
  Courage to change the things
  which should be changed,
  and the Wisdom to distinguish
  the one from the other.

  Apreciat de 2 persoane

 3. … Cum ai zis, nu ești singură 🙂 Eu am chiar mai des asemenea momente. Numai ironia și prietenii mă fac să trec peste. Și, mai mult, în ciuda unei prietene-psiholog care s-a chinuit degeaba să-mi explice că e negativă, auto-ironia 🙂
  Deci nu ești singură nici în rău și nici în bine 🙂
  Go on!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Mulţumesc mult, Issa! Într-un fel sau altul reușim să depășim evenimentele neplăcute și câteodată, parcă, nu învățăm nimic din ce ni se întâmplă și trebuie să ne lovim de pragul ușii iar și iar.
   Îţi mulţumesc, din nou!
   O zi excelentă, Issa!

   Apreciat de 1 persoană

 4. „Ar fi loc si de mai bine”
  de ne-am dezbraca de *sine,
  sa ne-nvesmântam frumos
  în vesmântul lui Hristos ! 🙂
  Un Weekend binecuvântat cu Lumina si pace deplina, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Intitdeauna e loc de mai bine. Toti avem momentele acelea, dar in final m-ai facut sa-mi amintesc de Iris ”sa nu crezi ce-ti spun acum/ chiar de eu iti spun!”.
  Sa ti se limpezeasca calea!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.