Zilele de pace și liniște au trecut și, odată cu plecarea Suveranului Pontif, ne reîntoarcem la nemulţumirile naționale. A trecut o săptămână de la alegerile europarlamentare din 26 mai, iar rezultatele au avut doar efecte euforice la nivelul conducerilor PNL și USR-PLUS.

De ce nemulţumiri? Veţi spune că efectelenu se văd imediat și mai este nevoie de timp, numai că la noi nisipul din clepsidră se scurge de vreo 30 de ani și este aproape pe terminate.

De fapt, efectele au început să se vadă și să nemulţumească. Se fac calcule, calcule pe care le socotesc josnice. Moțiunea de cenzură pe care o tot fluturau pe sub nasul nostru, după aflarea rezultatelor finale, a sucombat. Pe de-o parte pentru că opoziția este dezbinată și negocierile au eșuat, pe de altă parte pentru că niciunul dintre partide nu vrea să intre la guvernare.

USR-PLUS nu dorește să deconteze greaua moștenire a guvernării PSD până la alegerile parlamentare de anul viitor. Nici PNL nu dorește acest lucru, deși Ludovic Orban afirmă contrariul. A propos de „greaua moștenire” ar fi cazul s-o lăsaţi mai moale, ani buni după revoluție am auzit această scuză invocată de Iliescu.

Mai mult, PNL nu poate porni negocieri cu partidele din opoziție pentru un guvern minoritar din cauză că Ludovic Orban este contestat de o parte din omologii săi, care nu doresc un viitor executiv cu Orban în funcția de prim ministru.

Dacă mai analizăm și ultima declaraţiei a lui Ludovic Orban: „Mie nu mi se pare normal că IT-știi să fie scutiți de plata impozitului pe venit (…) Nu poţi să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii„, declaraţie imediat contrazisă de Rareș Bogdan, înțelegem că în PNL nu există unitate. În paranteză fie spus, dar cu privilegiile voastre, ale politicienilor, ce aveţi de gând?

În aceste condiții, nouă ce ne rămâne de făcut? Să așteptăm până la anul să hotărască alegerile parlamentare soarta României? De departe se poate observa că rezultatele alegerilor europarlamentare a prins opoziția cu lecțiile nefăcute. Cu amărăciune afirm, încă o dată, că politicienii români nu se ridică la nivelul alegătorilor lor. Cum să lași frâiele ţării pe mâinile unor corupți și incompetenți încă aproape un an și jumătate, dacă alegătorii ţi-au transmis un semnal clar că vor schimbare?

6 gânduri despre „Aștept Opoziția…

  1. Din pacate noi suntem rabdatori… Si veorica mai da o chifla sefilor de consilii judetene… mai da afara o mutra ce nu ne place…etc Opozitia este inexistenta. ‘Om vedea ce s-o alege. Daca ar fi dupa mine as taia in carne vie, Cu ITul n-am nimic, dar cu facilitatile celelalte ”senatori, armata, magistrati” da… Intr-o tara nordica parlamentarii au un salar de functionar public si atat. Ufff ma necajesc si-i doar dimi…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nici pe mine nu mă deranjează faptul că IT-știi sunt scutiți de plata impozitului pe venit. Eu cu multele privilegii pe care și le-au votat politicienii (ca niște nesimțiţi!) am treabă. Vreau să văd câți dintre ei sunt onești. Deși, dacă nu votează majoritatea, am să-i suspectez și acuz de înțelegere, pentru a ne arunca nouă praf în ochi.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.