O persoană poate fi spirituală, fără, însă, a fi religioasă. Nu este necesar să mergi la biserică și să dai bani, pentru mulţi oameni natura poate fi biserica.

Demnitatea în sine se câștigă doar prin muncă.

Vă rog să vă asiguraţi că bogăţia slujește umanitatea, nu o conduce!

Decât catolic ipocrit, mai bine ateu.

Unii dintre cei mai buni oameni din istorie n-au crezut în Dumnezeu, în vreme ce unele dintre cele mai mari atrocități au fost săvârșite în numele Domnului.

Întâlnirea cu Dumnezeu trebuie să vină din interior.

Să privim lumea nu din dorința de a o vedea așa cum ne-ar plăcea să fie, ci văzând-o așa cum e ea, pentru că numai în felul acesta o să ne dăm seama de nevoile ei.

Certaţi-vă! Certaţi-vă cât vreţi, dar la sfârșitul zilei împăcați-vă!

E nevoie de decizii, mecanisme și procese care să conducă la o mai bună distribuție a averii și la integrarea celor săraci, care înseamnă mai mult decât politicile sociale.

Dacă biserica stă înfășurată în ea însăși, va îmbătrâni.

A vorbi despre martiri înseamnă a vorbi despre oameni care au mărturisit până la capăt, mai exact, până la moarte.

Drepturile umane nu sunt violate numai de terorism, represiune și asasinare, dar, de asemeni, de structurile economice nedrepte care creează uriașe inegalități.

Opțiunea de baza a Bisericii, în ziua de azi, nu e să reducă sau să elimine recomandări sau să facă totul mai ușor, ci să iasă în întâmpinarea oamenilor, să-i cunoască personal.

Sursa foto:radiocluj.ro

16 gânduri despre „Citate Papa Francisc

 1. Da, de luat aminte si bagat la tărtăcuta! E ceva cu omul asta, dar parca ar vorbi in pustie…de ce oare mai-marii lumii nu-i asculta cugetarile si indemnurile, ca eu, tu si inca vreo cativa…nu putem intoarce roata…
  Zi binecuvantata sa ai!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Câtă dreptate are, mai ales când vorbește despre natură ca biserică! O dovadă pentru mine că nu-s păcătos, deși nu frecventez lăcașurile de cult. Modestia și iubirea îl înnobilează pe Papa Francisc, așa cum erudiția îl caracteriza pe Ioan Paul al II-lea.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Cuvintele lui Dumnezeu exprimate cu dragoste de oameni, sunt seminte de grâu semanate pe ogoarele sufletelor pregatite de agriculuor din toamna sau primavara, seminte care vor germina, creste si dezvolta, daca cerul va da ploaia curata, binecuvântata la vremea potrivita, iar caldura razelor solare si vântul curat, nepoluat, vor mângâia noua recolta a pâinii hranitoare, spre bucuria Stapânului ogoarelor pamântului !
  O duminica binecuvântata, cu liniste, bucurie si pace, draga constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Daniel, aurit tot și ușor crispat, pentru că nu era destul de alb, Papa însă, un om simplu, unul venit aproape din galeria lui San Lorenzo, unul care a urcat în dacie, fabulos, iar Daniel, nu mai coboară din merțan, ce negustor de suflete…

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.