Fățărnicia și lașitatea mă oripilează. Politicienii români cred că au fost „injectaţi” cu aceste caracteristici în momentul în care s-au înscris în partid. Ei confundă diplomația cu lașitatea și fățărnicia.

Nu vreau să analizez ce este lașitatea și fățărnicia pentru că definițiile pot fi găsite în dicționar, rolul acestui articol este de a creiona un personaj controversat: Viorica Dăncilă.

Că au existat în ultimul timp disensiuni între ea și Dragnea a fost evident. Pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, poate vă mai amintiţi că, Dragnea și pupincuriștii erau la Iași, Galați, Bacău, Topoloveni, iar Viorica bântuia Ardealul: Alba Iulia, Cluj, Arad, Baia Mare. Mai mult, a poposit și dumneaei în Galați, dar nu în același timp cu Dragnea. Ceva, ceva s-a întâmplat în culise, dar nimic făţiș, care să ne fi pus în gardă de disocierea de opiniile șefului de partid, dacă o fi existat.

Imediat după decapitarea PSD-ului, Viorica vrea să ne convingă că social-democraţii au și o faţă umană. Nu cea exprimată de Mitralieră prin ideea „Ar trebui ca medicii să vină și să dea banii înapoi din majorările salariale și să plece în străinătate, profesorii să înapoieze salariile majorate și să plece la căpșuni, pensionarii să renunțe la pensiile mărite„.

Cum vă spuneam, Viorica preia frâiele și face prima declaraţie post cutremur a propos de consilierii cu care va lucra „Cu Anca Alexandrescu exclus (…) Mâine (adică, astăzi n.a.) o voi elibera din funcție. Și la partid la fel.” Despre Darius Vâlcov spune:”Nu am discutat încă despre acest subiect, vom avea și acest subiect în discuţie„. Ne minunam de înlăturarea lui Codrin Ștefănescu și a Liei Olguţa Vasilescu și așteptam urmarea. Pauză. Publicitate.

Președintele Iohannis cere astăzi premierului să demită pe ministrul de externe și pe cel de interne. Ce urmează ? Viorica nu răspunde solicitării, dar ies cei doi miniștri Teodor Meleșcanu și Carmen Dan și declară că nu-și asumă greșelile, că de fapt Iohannis este vinovat că a programat referendumul odată cu alegerile europarlamentare, prin urmare nu-și vor da demisiile. Viorica tace în continuare. Părea că se trezise, dar a ațipit din nou. Somn ușor!

Șefii partidului tocmai vor să ne convingă că după o campanie anti Uniunea Europeană, partidul vrea întoarcea spre Europa. Specialiști în piruete. Iar în privința referendumului, capete seci, orice economist v-ar fi lămurit că a fost programat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare pentru a se evita alte cheltuieli de organizare. Președintele se face vinovat că la o secție cu șase cabine de votare aţi dat doar două ștampile? Președintele trebuia să vă spună să alocaţi personal mai mult? În orașele europene au existat secții în care o singură persoană a asigurat procesul de votare. Minţiţi în continuare cu nerușinare!

GROTESC!

Acesta este cuvântul care ilustrează ce se întâmplă în aceste zile în PSD.

Ce rahaturi vreţi să ne vindeți, făţarnicilor? Că Dragnea a fost singurul vinovat? Păi, dacă ar fi fost adevărat, voi de ce aţi votat tot ce v-a cerut el? Campania electorală anti europeană n-a făcut-o singur. Cântaţi cu toții la unison „aceeași melodie”. Pe cine credeți voi că mai puteţi prosti ? Sunteți niște idioți pentru că n-aţi înțeles nimic din ce vi s-a întâmplat! În schimb noi am înțeles cât de adevărată este zicala că lupul schimbă părul, dar năravul, ba. Să aibă vreo legătură cu schimbarea coafurii Vioricăi?

Sursa foto:ebihoreanul.ro

14 gânduri despre „Viorica cea „dură”

 1. Sper sa ajunga mai rau psdu’ (ma refer la voturile urmatoare…). Ai dreptate, macar cexu unanim, sa faca un pas in spate si ici colo cei ce se stiu ca au furat, dar si aplaudat ”marcantii partidului” … pan’ la Iliescu…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Controversată nu pentru ideile sale, căci nu are. Controversată pentru funcția de premier pe care o ocupă de multe luni, pentru lipsa posibilităților ei de percepție a realității, pentru limitele intelectuale reduse. Controversa intervine în momentul în care stârnește ilaritatea prin discursurile sale, iar partidul o menține în funcție.

   Apreciat de 1 persoană

 2. În ce priveste acuzatiile si solicitarea demisiei d-lui Melescanu si al d-nei Dan eu m-as abtine de la a da cu „piatra”, tinând cont ca, inclusiv vârful celor mai mari puteri imperialiste mondiale, au fost, sunt si vor fi vinovate si mânjite de ipocrizie si fatarnicie, fata de Dumnezeul Cel Adevarat Sfânt si drept, în fatza caruia toti oamenii sunt EGALI.
  Toti sunt corupti de interese firesti, infuente si dominatie teritoriala mondiala, cucerind si stapânind masele cu ajutorul sistemului legilor (in)justitiei „omului faradelegii” si al puterilor financiare „Mamona”, provocând prin intermediul „serviciilor secrete” acte de teroare si panica în rândurile natiunilor, din ce în ce mai asuprite si nemultumite, trezite în ultimele decenii din somnolenta filozofico-religioasa, politico-economica, începând sa se scuture de parazitii si trântorii terestri, care mii de ani au înselat si asuprit popoarele prin dezbinare,”razboaie si pace” programate, provocate si controlate din spatele scenelor întunecate, ascunsi dupa masti aparent frumoase si inocente, care pe parcursul istoriei au fost scoase la lumina, însa de fiecare data gânditorii inteligenti ai sistemului piramidal, gaseau noi ideologii, legi, sisteme si strategii de înselare a maselor, mai sofisticate, mai evoluate si mai apasatoare, pentru cei de la „baza piramidei” în avantajul celor „alesi” de masele inconstiente !
  O seara binecuvântata cu Lumina Adevarata, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.