De multe ori mi s-a spus că gândesc „cu sufletul„. Nu știu dacă este rău sau bine. Este, de fapt, motivul care m-a ţinut departe de orice partid, nu pot fi un înregimentat disciplinat și, dacă sufletul mi-ar fi spus că nu este bine, m-aș fi ridicat împotriva partidului.

Așa s-a întâmplat în seara alegerilor. Mă întorsesem de la vot și am deschis televizorul să văd ce se mai întâmplă, când privirile mi s-au oprit pe imaginile terifiante din orașele europene în care românii erau „așteptaţi” la vot. M-a cuprins furia aceea mută și neputincioasă (nu știu dacă aţi simțit-o?), furia aceea când, parcă nu mai ai aer, iar în gât îţi stă un nod ce nici să respiri nu te mai lasă. Priveam oamenii încolonați pe mai multe străzi, așteptând resemnaţi să le vină rândul la vot. În adâncul sufletului am simțit cum crește revolta. Nu știam ce să fac, căci în astfel de momente trebuie să fac ceva, apoi mintea mi s-a limpezit și a strigat la mine. Cum ce să faci? Mai stai în casă?

M-am îmbrăcat în grabă, am luat un taxi și în câteva minute eram în locul denumit de noi zona liberă de corupție din Sibiu, în Piaţa Huet, lângă ușa sediului PSD.

Mai erau vreo câteva persoane, nu multe, care scriau pe hârtie numele orașelor unde românii stăteau la cozi interminabile așteptând să-și exercite dreptul la vot consfinţit de Constituţie.

Unul dintre protestatari a avut o idee năstrușnică.

Apoi a dus litrul de ulei și kg de făină pe treptele PSD-ului și spre surprinderea noastră, o doamnă a ieșit din sediu și le-a luat. Asta e, foamete mare. Le bat vremuri grele la ușă. În Sibiu au obținut doar 4% (rușinos!) și mai trebuiau să ne suporte și pe noi în coaste.

Și-au făcut apariția și trei dube ale Jandarmeriei. Aproape ne-au încercuit.

Pe strada Mitropoliei

În Piaţa Huet

Strada Samuel Brukenthal, lângă cladirea Primăriei

Ca să fiu corectă, niciodată în Sibiu nu au fost incidente cu jandarmii. Nici când am protestat împotriva lui Băsescu, nici la protestele anti PSD. Probabil ăștia ne înjurau în gând că nu i-am lăsat să stea liniștiţi pe la casele lor sau la secțiile de votare.

La un moment dat cineva a glumit pe seama unui căţel „protestatar”, care nu prea lipsește de la evenimente. Mic și rău!

Și, din una în alta, fără să știu ce avea să urmeze a doua zi, mi-am amintit cuvintele lui Dragnea dintr-o conferință de presă:”Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă și din această funcție! V-o zic ca la noi la Teleorman.

Ce a urmat, știm cu toții. Sper să fi plecat ca „prostul” pentru totdeauna din politica românească, sper să fi scăpat de dragnismul care ne-a furat câţiva ani din viaţă. Sper ca trezirea și vigilenţa românilor să fie de-a pururi, indiferent de partidul sau alianța politică aflate la guvernare. Și mai sper ca niciodată rudele și prietenii noștri aflați peste hotare să nu mai fie umiliți și batjocoriți ca-n ziua de 26 mai 2019.

De luat aminte!

5 gânduri despre „„Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă și din această funcție!”

 1. Când s-au adunat atâtea ambiții descătușate în secțiile de votare, s-a demolat toată ambiția lui Dragnea, cât era ea de mare. Sper să fie cel puțin la fel și în celelalte alegeri.

  Apreciază

 2. Și ca deșteptul, ducă-se oricum, numai ducă-se, că pe la noi prea-s Phoenix toți, uite la Ponta…
  … Eu nu cred, în altă ordine de idei, că poți construi ceva, orice, fără suflet 🙂
  Neața!

  Apreciază

 3. Eu sper ca Melescanu sa-si vada de batranete linistit acas; si doamna sefa jandarmilor la fel… Sa nu mai auzim de ei niciodata pentru cum au tratat diaspora… Era sa-l uit pe badalau… si el sa dispara definitiv pentru ineptii… Ufff

  Apreciază

 4. Dumnezeu a judecat, judeca si va judeca omul, dintotdeauna, cu Întelepciune, dragoste absoluta, neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati.
  Doar EL este singurul Judecator absolut si drept ! EL, prin Fiul omului Hristos, tine balanta universului într-un desavârsit echilibru, oricât judecatorii nedrepti, partinitori, muritori, ai sistemului „Matrix” ar încerca sa produca dezechilibru si haos pe planeta albastra Terra.
  Adevarul întotdeauna va birui minciuna si ipocrizia, chiar daca milenii la rând în istoria omenirii, în aparenta, cei puternici si asupritori au condus lumea, acum, justitia Divina a trezit spiritul dreptatii, în sufletele celor asupriti si umiliti de înselaciunea si falsitatea aparentelor iluzorii, iar cei ce fac raul pe Terra, crezându-se dumnezei, vor fi judecati si vor cadea rând pe rând la pamânt, loviti de „sabia cu doua taisuri” a! Cuvântului lui Dumnezeu.
  O zi binecuvântata cu liniste, bucurie si pace în Suflet, draga Constanta !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.