De unde putem spune că, Dumnezeu când bate, bate bine!

Încă n-a trecut șocul provocat de votul popular din 26 mai, când românii au dat o lecție meritată alianței, încă aflată la guvernare, PSD-ALDE, că astăzi vine vestea cea mare, bomboana de pe tort sau colivă (depinde de fiecare), Dragnea este așteptat la Penitenciarul Rahova.

Judecatoarele din completul de cinci de la Înalta Curte de Casaţie și Justiție pronunță verdictul final. Patru dintre cele cinci judecătoare îl găsesc pe numitul Liviu Nicolae Dragnea vinovat de instigare la abuz în serviciu și mențin sentința, pronunțată în primă instanță, de condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Rămași fără capo di tutti capi, în PSD apele încep să se agite. Viorica Dăncilă, președinte executiv al partidului, convoacă de urgenţă o parte din „membrii marcanți” și apare pe sticlă cu un comunicat din care prezint câteva fragmente. ” Indiferent de sentimentele față de Liviu Dragnea, vă daţi seama că, pentru partidul social-democrat, condamnarea președintelui în funcție reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid, suntem alături de dumnealui şi de familia sa. (…) Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit. În momentele dificile partidul social-democrat a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat biroul național la ora 11 şi Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greșit, care sunt pașii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acționa în perioada următoare într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea partidului social-democrat. Vreau să vă asigur de faptul că nu-mi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă că, dacă cineva va cere demisia, imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important faptul că, încă, mai deținem preşedinţia rotativă a Uniunii Europene„. Ce înțelegem noi din aceste cuvinte sau, ca la şcoală, despre ce este vorba în aceste fraze?

Că Viorica Dăncilă şi toți cei care o flanchează deplâng soarta liderului lor şi a familiei acestuia. Maaare necaz, omul nici n-a apucat să facă nunta! Pe Irina cui o laşi, pezevenghiule? Că ei, adică social-democraţii, strâng rândurile şi că doamna premier nu-şi va da demisia că o cer unii sau alții, dar că va respecta moțiunea de cenzură împotriva guvernului, dacă va fi depusă în Parlament.

Oamenii ăştia n-au auzit de demisia de onoare, ei vor să fie înlăturați în mod rușinos. Sau mai trag vreo nădejde? Mai cred că tătuca Dragnea îi va conduce din pușcărie? Vor face analize, vor găsi soluții, vor lua cele mai bune măsuri şi în concluzie, vor continua programul de guvernare cu care au venit în faţa alegătorilor în 2016 şi de care ne-am săturat până în gât.

Aţi pierdut primele alegeri, dar n-aţi înțeles nimic. De voi și de mărețul vostru plan de guvernare ne-am săturat. Îmi doresc să văd în spatele gratiilor pe toți îmbuibaţii gușaţi și burtoși, agramați și cu diplome cumpărate, lichele și golani plătiți din bani publici. Îmi doresc să apuc să văd cum dispare rânjetul disprețuitor de pe fețele voastre de hoţi și parveniți.

Sursa foto:timesnewroman

8 gânduri despre „Cutremur în PSD

  1. Nu văd cum ar mai rezista un guvern după un asemenea cutremur, cu o replică pe măsură. Că și așa scârțâia din toate încheieturile.
    S-a creat, totuși, un vid de putere pe care se grăbesc să-l umple mulți alți pretendenți.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.