Șontâc, șontâc, la vot

Încântată, nevoie mare, că am reușit pentru prima dată, după accidentul domestic, să încalţ altceva decât tenișii, am luat drumul secției de votare.

Desigur, aveam și altă alternativă. Să solicit urna mobilă. Dar, dacă o lună am circulat prin casă fără cârjă, la ortoped m-am dus fără cârjă, cum să solicit să-mi vină cu urna acasă? Acum, când mă pot deplasa în voie, problema mea erau tenișii, nefiind fan-ul lor. Și, cum vă spuneam, încântată cobor cele patru etaje și șontâc, șontâc mă îndrept spre Școala Gimnazială nr.21.

Pe drum îmi amintesc că nu mai am ţigări și mă opresc să cumpăr. Vitrinele micuțului magazin îmi atrag atenția.

Înăuntru, cineva cumpăra o pâine. Îl rog să mă lase să fac o fotografie.

Îmi iau ţigările și dau să plec, dar mă întorc din ușa.

– Și, veţi merge la vot? le întreb pe vânzătoare.

– Sigur, doamnă, îmi răspund ele râzând. Imediat ni se termină programul.

Până la Școala nr. 21 nu mai am mult de mers.

Îmi găsesc și secția de votare.

Înăuntru, oameni cunoscuți care sunt interesați ce am pățit. Le zic în câteva cuvinte istoria.

Votez, introduc buletinele în urne, predau ștampila, le urez să aibă o zi frumoasă și plec. La rând așteaptă să voteze mulţi tineri și îi aud vorbind. Sunt în grup și au venit să voteze mai repede să mai prindă câteva ore de soare. Sesizez imediat diferența, de regulă tinerii votau, dacă mai votau, după ce se întorceau de la iarbă verde.

Ies din școală cu convingerea că acești doi ani și jumătate de guvernare PSD ne-au erodat nervii. I-am întâlnit pe tineri la protestele stradale, îi regăsesc acum la vot și încep să cred că mai avem o șansă.

Citeam ieri reflecțiile despre democrație și vot ale unui scriitor. Da, domnule scriitor, în mare parte îți dau dreptate, dar, poate, îți faci timp să meditezi şi la faptul că pentru a avea tu timp de analize politico-filozofice, unii dintre noi au înțeles că exprimarea democratică, pentru care ALȚII au murit, este VOTUL. Este greu să te decizi cine merită votul tău prin prisma clasei politice românești, e adevărat că de fiecare dată încercăm să alegem „răul cel mai mic”, dar, nehotărându-te, s-ar putea să iasă „răul cel mai mare”.

Am mai citit că unei firme de turism i s-a făcut plângere penală pentru condiţionarea unor bilete la preţ redus de dovada participării la vot. Tocmai îmi făceam bagajele! Glumesc. Îmi fac bagajele, dar biletele sunt luate demult și nu din România. Mă întreb, preoților care încearcă obstrucţionarea referendumului, de exemplu cel din localitatea Cotmeana, cel care amenința enoriașii că le dă în cap și le scoate dinții dacă participă, lor li s-au făcut dosare penale ?

A fost o campanie electorală tipic românească, plină de agresivitate, ipocrizie, delir demagogic şi interese obscure. Sper ca românii să fi ales, de această dată, calea cea bună.

6 comentarii

 1. ina02s · mai 26

  N-a fost in zadar efortul tau. Sper sa piarda mai ales Dragnea, care este diabolic. A fost un vot istoric impotriva hotiei. 🙂 Ma bucur multa ca suntem sanatosi la cap. Numai bine!, cu drag,

  Apreciat de 1 persoană

 2. Iosif · mai 26

  Dragostea este tare ca moartea, iar cei ce cred si iubesc adevarul, lumina, transparenta, justitia si libertatea, vor fi mai devreme sau mai târziu câstigatori biruitori, în toate aspectele si dimensiunile perceptiei vietii.
  Felicitari tuturor pentru lupta împotriva minciunilor si ipocriziei, iar României si Europei, un drum plin de succese spre mai binele tuturor popoarelor, spre unitate în diversitate si respect reciproc, indiferent de etnie si/sau nationalitate, bazat pe libertate, egalitate si fraternitate reale, adevarate…;)
  O seara si o saptamâna plina de liniste, bucurie pace si Lumina, draga constanta !

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · mai 27

   Am votat pentru schimbare, dar nu acord niciunui partid credibilitate până nu văd fapte.
   O seară frumoasă, Iosif!

   Apreciază

 3. Poteci de dor · mai 27

  A fost plină sala în care am votat şi, la fel ca tine, pentru prima dată am observat prospeţimea celor de la coadă. Hai că e peste aşteptări, a fost o bucurie ora 21 când am văzut primele rezultate. Fix asta am spus şi eu: dacă s-a mutat „protestul” din stradă la urne e de foarte bine!

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · mai 27

   Tinerii au început să înțeleagă că merită să te lupți pentru cauza ta, chiar dacă e mai simplu să pleci. N-om pleca toți ca să lăsăm hoții liniștiţi.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.