Viorica Dăncilă se plânge de protestatarii care au așteptat-o la Târgu Mureș cu coroane.

Dragă doamnă, în Sibiu, în timpul protestelor din iarna anului 2017, a anului ordonanței 13, seară de seară protestatarii puneau câte o coroană la sediul PSD, asta până când jandarmii care le păzeau ușa nu ne-au mai permis. Când îngropi justiția, coroanele mai lipsesc.

Îmi amintesc că trei săptămâni la rând, prin lapoviță sau ninsoare, ne adunam în Piaţa Mare și, după intonarea imnului național, porneam în marșul de 11 km cu opriri doar în faţa sediului PSD și al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Și veneau manifestanții cu copii, cu căţei, cu pancarte, cu portavoce, vuvuzele, fluiere și tobe, căci nu mai era motiv de rămas în casă.

Pe „Soros”, cel care „ne plătea”, după cum aruncau cu venin pesedeii și mass-media lor, nu l-am întâlnit în lungul nostru marș. În schimb, oameni care ne împărtășeau convingerile ne așteptau cu ceai cald, iar câţiva, care aveau brutării, cu cornuri și chifle proaspete. Probabil gândindu-se că mulţi dintre noi nici nu mai apucam să mâncăm după terminarea serviciului. Spre liniștea pesedeilor și a simpatizanţilor lor, care își dădeau cu părerea că nu avem altceva de făcut (și de aceea se duce România de râpă!), cu toții protestam în puținul nostru timp liber. Și nu am lipsit o zi de la serviciu.

Protestele au continuat în 2018, 2019. Am făcut multe filmări din dorința de a mediatiza pe YouTube protestul nostru care nu avea nimic de-a face cu acuzațiile de huliganism care ni se aduceau.

Voi, cei care credeți că suntem cumpăraţi de Soros, manipulați de un partid sau altul contra voastră, care minţiţi despre noi că suntem violenți, drogați și pierde-vară, nu vă neliniștește faptul că #rezist nu cedează în faţa amenințărilor voastre? Și știţi de ce? Pentru că este singura formă de manifestare democratică stradală la care cei nemulţumiţi pot apela împotriva unor politicieni corupți. Vă sperie coroanele? Nu voi vreţi să îngropaţi România?

11 gânduri despre „Amintiri din #rezist

  1. „Dar cine va rabda „rezista” pâna la sfârsit va fi mântuit !” – IIsus Hristos –
    O seara binecuvântata, draga Constanta

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.