Dragi politicieni,

Sunt unul dintre cei peste 18 milioane de români chemați la vot în 26 mai. De când a început campania electorală vă tot ascult la diferite posturi tv, dar până acum nu am auzit decât acuzații. Eu sunt unul dintre mulţii nehotărâţi, (nu chiar ca „cetățeanul turmentat„) și vreau să vă ascult, iar voi trebuie să mă convingeţi.

Lăsaţi-i pe cei din stradă să acuze, au tot dreptul. Voi trebuie să veniți cu strategii de redresare, cu politici viabile în toate sectoarele economice.

Aş vrea să aud de la voi ce reformă propuneți în învățământ, căci prelungirea anilor de şcoală nu este o rezolvare. Pe asta a gândit-o cantitativ Andronescu. Voi vorbiți-mi despre îmbunătățirea calității educației.

Dar despre sănătate ce aveți de spus? Tocmai se introduce coplata la stat, dar noi de ce plătim lună de lună contribuțiile pentru sănătate dacă trebuie să plătim încă o dată anumite servicii? Şi acum într-o policlinică de stat dacă vrei o radiografie plătești, iar dacă ești ghinionist mai astepţi şi câteva ore să primească din contabilitate chitanţierele. Aţi auzit bine. Stai la rând pentru o consultație, dar şi pentru un amărât de chitanţier. Despre lipsa igienei și infecțiile nosocomiale din spitale ar fi trebuit să auziți până acum.

Despre multele privilegii și despre imunitatea parlamentară cu care și voi aţi fost de acord ce îmi puteți spune? Când veţi renunța la ele? Când veţi degreva bugetul de niște cheltuieli imense suportate din impozitele plătite de noi?

Dar investițiile? Cu ele cum rămâne ? „Decontăm facturi cu penalizări” pentru că au fost lăsate de izbeliște.

Lăsaţi vorbăria, generalităţile și limba de lemn! Vorbiţi-ne aplicat, cum ar spune un prieten, că-i plin podul de promisiuni nefinalizate. Convingeţi-mă că sunteți cei mai buni!

Vreau să vă aud pe voi, Opoziția, căci PSD-ul nu l-am votat niciodată, dar nu vă faceți campania arătându-ne cât ne-au furat și mințit ei ani la rând ! Noi știm acest lucru. Arătați-ne ce veţi face voi pentru noi și, mai ales, nu uitați că după alegeri trebuie să și înfăptuiţi ceea ce vă asumați !

Semnat,

Un alegător (ne)hotărât ce încă mai speră că România nu-i pierdută.

Sursa foto: publicdomainvectors.org

12 gânduri despre „Scrisoare către politicieni

 1. Bună ideea, bine îmbrăcată-n slove!
  Iar cauza este, de asemnea, una de mare actualitate.
  Numai că…
  Trăim în „țara arătatului cu degetul!” Obligatoriu spre celălalt!
  Țara în care fiecare dintre furi strigă în gura mare… prindeți hoțul! Și-l și indică pe cel care trebuie să fie grabnic… priponit! Chiar contribuie și la prinderea lui. Ca să nu existe niciun fel de îndoieli!
  ÎNCĂ trăim în țara în care trebuie să „alegem… răul cel mai mic”! Că de cel mare s-au lămurit și speriat aproape toți!
  De multe decenii neamul ăsta nu a avut posibilitatea ca să aleagă între BINE și RĂU! Și încă nu se întrevede această posibilitate!
  În asemenea condiții, nu știu dacă ar trebui să ne bucurăm nespus că încă… trăim!
  Trece pe lângă noi încă un cârd de alegeri, din care vom rămâne cu același gust amar al zădărniciei existenței votului universal.
  Și uite așa m-ai inspirat pentru un scurt eseu despre…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Îţi mulţumesc, Tiberiu! Încerc în scris să traduc nemulţumirea „străzii”, care este peste valoarea și calitatea politicienilor noștri de carton. Mă bucur că articolul meu te-a inspirat și aștept să-l citesc.
   O zi frumoasă !

   Apreciat de 1 persoană

  1. E ceea ce pot eu să fac, Iosif. Cel puţin încerc, spre deosebire de alții. Încălzirea globală e certitudine, efectul scrisorii mele nu-l pot aprecia, dar am scris despre frustrările mele și ale altora.
   O zi minunată !

   Apreciază

 2. Scrisoarea este…colosala! Pacat ca nici un politician n-o va citi si chiar daca ar citi-o, n-ar baga-o-n seama! Problemele acestea s-au acutizat in 30 de ani foarte mult. Greu va fi sa scoatem tara la liman! Dar nu cu ăștia! Daca nu cu astia, atunci cu cine?

  Apreciat de 1 persoană

  1. „Dacă nu cu ăștia, atunci cu cine?” Doamne, cât de genial a fost Caragiale! Suntem în aceeași ipostază. Politicieni lipsiți de vlagă, de perspective și neconvingători.
   O seară frumoasă și liniștită !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.