Lumea nu va fi distrusă de cei ce fac rău, ci de aceia care doar îi privesc şi refuză să intervină.Albert Einstein

Unii o fac din neștiință, alții din cauza manipulării, dar de condamnat sunt cei care ştiu, nu fac parte din categoria celor manipulați şi, totuși, sunt indiferenţi la ce se întâmplă.

Zona lor de confort este mult mai importantă. Probabil gândesc că pot acționa alții și pentru ei. De ce şi-ar pierde timpul lor prețios cu lucruri pe care le consideră minore. Preferă să-i lase pe ceilalți să decidă în locul lor. Este şi acesta un mod de abordare a problemelor sociale. Dar ce facem când din cauza unor ignoranți puterea ajunge în mâinile unor persoane nepotrivite? Răul este mai greu de îndreptat odată înfăptuit decât dacă ar fi fost prevenit.

Oare cum acționează conştiinţa unei persoane ignorante, dacă ea există, bineînțeles ? Sinele o mustră că n-a acționat la momentul oportun sau o mângâie imaginar şi părintește pe frunte justificând inacţiunea prin neputință şi inutilitate ?

Această categorie, cea care preferă să nu se implice, înfăptuiește răul cel mai mare într-o societate. Istoria a dovedit în nenumărate rânduri câtă dreptate au cuvintele lui Einstein. Câte trebuie să ni se mai întâmple, cât timp trebuie să mai treacă pentru a ne convinge de veridicitatea lor?

Sursa foto:realitatea.net

13 gânduri despre „Citat celebru

 1. Desi pe A.Einstein îl considera lumea întreaga un geniu, eu am cîteva rezerve, cunoscându-i într-o oarecare masura originea si teoriile filozofico-stiintifice.
  Personal cred ca a fost un mare pisicher superinteligent, care cu toate ca a evoluat cunostintele stiintei lumii, a formulat si realizat totul, prin prisma relativismului subiectiv, efemer, imprevizibil, lipsit de certitudinea Adevarului absolut, atemporal, spiritual, eliberator de elementele „grele” care tin fiinta magnifica, rational sentimentala, OMUL, atrasa si legata de gravitatia terestra, incapabila sa se elibereze de „lanturile” reactiilor nucleare, spre energia libera a transcendentei, a învingerii Legilor cunostintei nebuniei stiintelor „exacte ?” omenesti, moarte, constrtituite din simboluri, cifre, culori, sunete si unitati de masura limitate spatio-temporal, tocmai de catre cei care le-au descoperit si introdus în institutiile de învatamânt din lumea întreaga, tinând omenirea într-o sclavie injusta, în care câteva familii cu „sânge albastru” îsi transmit din generatie în generatie, secrete bine ascunse de milenii, protejati de puterile financiare mondiale „Mamona”…
  O seara si o saptamâna binecuvântata, cu sanatate si pace, alaturi de cei apropiati de sufletul tau, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

   1. Inteligenta artificiala a transformat omul rational-sentimental într-o entitate rationala carteziana, lipsit si vaduvit de sentimentul natural al constientizarii de sine, întelept, simplu, natural, original, empatic si iubitor de frumusetile Vitii Universale minunate, paradoxale, autentice.
    O saptamâna sublima, plina de Lumina Divina, draga Constanta !

    Apreciază

 2. Sunt prea mulți semeni care pun pe primul plan viața lor personală, având motto-ul tacit: „după mine potopul!”. Spre deosebire de animale, cum ar fi furnicile, care se sacrifică în masă pentru salvarea speciei lor și a habitatului.

  Apreciat de 3 persoane

 3. În opinia mea, mulți se încadrează în cea de a doua categorie, pentru că de bine de rău au „beneficiat de câte un serviciu” de pe urma cuiva de la putere și atunci trăiesc cu „neputința” de a face ceva, și le e frică de „putere”. Ca și cum ceea ce ți se cuvine dar ți s-a dat de acel cineva cu o funcție, a fost un bine făcut și nu un drept al tău. În plus, consider că un sistem se schimbă atunci când fiecare dintre noi se schimbă pentru că fiecare dintre noi este parte din sistem indiferent la ce nivel se consideră a fi (lucrător la salubritate sau ministru). (exemplu, omul nu își aruncă gunoaiele din mână sau din casă în mijlocul drumului, pârâului și ia atitudine când vede pe cineva făcând așa ceva, nu doar înjură și blamează).
  Mulțumesc pentru sinceritatea și adevărul găsite în postarea ta. O zi minunată în fiecare zi!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Schimbarea mentalității clasei politice depinde în primul rând de schimbarea mentalității societății civile, a noastră, a tuturor. La acest capitol suntem noi deficitari. Această schimbare este la rândul ei determinată de educație.
   Mulţumesc pentru comentariu și pentru trecere!
   S-auzim numai de bine !

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.