În timp ce atenția mea era îndreptată spre summit, în Iași PSD își desfășura forțele.

Nu s-a schimbat nimic din modalitatea cu care își strâng susținătorii. Primarul comunei Alexandru cel Bun a declarat că i-a luat cu arcanul la miting în zi lucrătoare pe medicii din Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani: „Am ales oameni mai serioși, care nu sunt bețivi, nu beau rachiu, că dacă vine un reporter și îi întreabă ceva să știe să lege două vorbe„.

Carmen Avram, aflată pe locul 2 pe lista PSD la europarlamentare, și-a început discursul cu o declaraţie demnă de luat în seamă „Iubesc cozonacul și plăcintele moldovenești!” Odată am avut impresie bună despre ea ca jurnalist, dar mi-a trecut. Păi, fată dragă, dacă „iubești” cozonacii și plăcintele moldovenești de ce vrei să te muţi cu serviciul la Bruxelles? Nu erai mai aproape de la București ? Adică, cu chestii dintr-ăstea răsuflate te-ai dus la Iași ?

Nu s-a schimbat nimic nici în discursul lui Liviu Dragnea. „Ce rămâne după acești doi ani și jumătate de guvernare? PSD care dezvoltă ţara și Iohannis care o blochează (…) PSD care a oferit siguranță și Iohannis care a oferit instabilitate. Un PSD care oferă și un Iohannis și cu ai lui care se pregătesc să ia totul înapoi„. Apoi Dragnea le-a explicat celor adunaţi în piaţă că ei, adică PSD-ul, pun ţara în ordine, că ei guvernează pentru români, că ei aduc creștere și bani pentru români.

Cel mai mult mi-a plăcut lozinca „Dacă vrem să mâncăm românește, trebuie să votăm românește„. Și eu care credeam că trebuie să încurajăm și să sprijinim producătorul român printr-o politică de absorbţie a fondurilor europene.

Cei 10.000 de susținători ai PSD aflați în Piaţa Unirii din Iași au fost separați de alte câteva mii de protestatari cu garduri duble printre care patrulau jandarmii. Protestatarii, scandând și purtând pancarte anti PSD, au încercuit Piaţa Unirii.

În tot acest timp Viorica Dăncilă a dat târcoale prin Ardeal așteptând să fie invitată la întâlnirea socialiștilor europeni de la Sibiu. Cum invitația nu mai venea, doamna premier a motivat lipsa susținând că a fost invitată, dar a refuzat. N-am prea înțeles motivul, dar mai contează ? Cică nu era oportun să aibă întâlnire bilaterală cu premierii în timpul summit-ului. De la Alba Iulia a plecat la Cluj, dar aici a fost primită cu huiduieli și urmărită pe străzi de către protestatari. Au intervenit jandarmii care au ajutat-o să se strecoare pe ieșirea din spate a bisericii spitalului oncologic.

Multă agitație în PSD în 9 mai 2019.

Sursă foto:b1.ro

14 gânduri despre „9 mai 2019 în Iași și Cluj

 1. Pe madam Avram am vazut-o de curand la un post tv si fara argumente isi spunea lozincile psd mintind. Nu avea argumente ci doar niste strambaturi si ochi dati peste cap. Deci eu n-o plac , mai ales alegand ciuma rosie, e clar ce-si doreste cucoana. In rest psd face ce stie. 😦

  Apreciat de 1 persoană

 2. După fapte și răsplată! Care sper (să înceapă) să vină curând! Oricum, indiferent de declarațiile publice pe care le fac, cred că și liderilor PSD le este din ce în ce mai clar care este starea de spirit existentă la nivelul țării. Că nici mulți dintre ai lor, cât sunt ei de (re)duși… nu-i mai acceptă!
  Și nici măcar în Madagascar nu prea mai sunt posibilități de salvare!
  Așa că… aviz amatorilor de senzații tari!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pe măsură ce realizează că pierd teren devin tot mai violenți în discursuri. Am văzut pe internet cum au părăsit Iașiul protejați de jandarmi în huiduielile generale. Exact ca Dăncilă la Cluj. E trist că ne-au divizat în două tabere ireconciliabile.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.