Summit-ul a luat sfârșit. Liderii europeni au făcut fotografiile de familie, dar atrași de cei care îi aclamau de ore bune de dincolo de gardurile instalate în Piaţa Mare s-au îndreptat către ei. Tonul l-a dat Emmanuel Macron care a fost urmat și de ceilalți lideri. Au urmat strângeri de mâini și îmbrățișări.

Imagini emoționante la Sibiu

Dejunul de lucru ce a avut loc la Muzeul Brukenthal.

O parte dintre șefii de stat sau de guvern părăsesc Piaţa Mare.

Eroare
Acest video nu există

La conferința de presă a luat cuvântul Angela Merkel, președintele Klaus Iohannis, care a dat citire declaraţiei comune în 10 puncte, Donald Tusk, care a declarat, printre altele, că s-a îndrăgostit de Sibiu și Jean Claude Junker.

La această oră Klaus Iohannis și Angela Merkel se întâlnesc cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor din România.

Va urma conferința de presă a președintelui Emmanuel Macron.

Intr-o altă piaţă din Sibiu, Piaţa Unirii, s-au desfășurat trei manifestaţii: a Organizaţiei Greenpeace, a grupului susținătorilor unirii Republicii Moldova cu România și a grupului de protestatari pentru susținerea justiției.

Singurul incident semnalat pe parcursul summit-ului a fost defecţiunea produsă la un motor al avionului delegației britanice de un grup de păsări lovite în timpul zborului. Aeroportul a transmis că incidentul a fost minor.

Sursă foto parțial:libertatea.ro

Sursă foto parțial și video: arhiva personală

7 gânduri despre „Summit-ul de la Sibiu – 9 mai 2019

  1. Cinste lui, D-lui Emanuel M. pentru initiativa perfect omeneasca, manierata, de bun simt si gentillesse de a se apropia de oamenii simpli, care spera, cred si doresc o libertate, egalitate si fraternitate reala pretutindeni în UE si în lumea întreaga.
    Ma bucur ori de câte ori oamenii, indiferent de nationalitate, functie si/sau aparente, traiesc în pace armonie si întelegere, cunoscându-si originea, identitatea, si valorile mostenite genetic pe care le împartasesc unii cu altii în respect, dragoste , reciprocitate si responsabilitate.
    O seara binecuvântata, draga Constanta !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.