Unde vor fi cazaţi cei peste 1000 de participanți ?

Participanții vor fi cazaţi la cele câteva hoteluri de lux din oraș, dar, cum era de așteptat, informațiile sunt nu doar confidențiale, ci și secrete.

Cert este că de mult timp locuri de cazare în Sibiu nu se mai găsesc.

Circulația pe străzi în ultimele zile este îngreunată, echipaje de poliţie din toată ţara au împânzit orașul. Parcarea de lângă Teatrul Național Radu Stanca (foto de pe camera 01) și alte parcări sunt ocupate până la refuz de mașinile acestora.

Circulația pentru mijloacele de transport va fi deviată și restricționată, vor fi filtre la accesul pietonal, restaurantele și cafenelele din centru și-au închis provizoriu porţile, camerele de supraveghere montate sunt mai multe decât lucarnele „ochi” ale clădirilor, angajaţii instituțiilor cu sediu în centru și studenții și elevii vor fi liberi în această perioadă, iar locațiile în care învață vor fi folosite pentru diverse activități în cadrul summit-ului.

Pregătirile din Piaţa Mare, Piaţa Mică, str. Nicolae Bălcescu și celelalte străzi adiacente s-au finalizat. La această oră o parte dintre participanții la summit au început să sosească.

 

A sosit și presa.

Mulţumesc prietenei mele care, știind că nu mă pot deplasa, a făcut în locul meu fotografiile!

11 comentarii

 1. ina02s · mai 8

  Si noi ii multumim colegei, dar mai ales tie pentru informatii. E un eveniment istoric. Si asta presupune multa securitate… Doamne ajuta sa fie bine. Voi sunteti speciali ca sunteti ”alesi”. 🙂 Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

 2. ecoarta · mai 9

  Foarte interesant, multumesc! Ma bucur ca „am vazut” Sibiul in prag de mare eveniment!
  (de ce nu te poti deplasa? sper
  ca esti bine!)

  Apreciază

 3. racoltapetru6 · mai 9

  O probă de mare anvergură pentru frumosul oraș, de la care așteptăm să auzim numai vești bune. Mulțumim pentru minunatele fotografii!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Poteci de dor · mai 9

  Foarte bine surprinse punctele „cheie”.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Iosif · mai 9

  Superb oras Sibiul si în general România. Pacat ca este ignorata si abandonata de cei de la vârful piramidei UE. Sunt convins ca toti liderii europeni participanti la aceast eveniment, vor fi placut impresionati si vor continua sa fie ignoranti, spunându-si, „veni, vidi, vici”, stiind ca oricum Romania este dezbinata, împartita si corupta politico-judiciar, tocmai de cei care ar trebui sa lupte pentru libertatea, egalitatea, fraternitatea si UNITATEA tuturor românilor, de pretutindeni.
  P.S. Ce nu pot întelege este, de ce la orice mare reuniune de acest gen, aceste mobilizari costisitoare de gardieni, trupe de interventie si lunetisi, si de ce le este frica, daca toti sunt drepti, nevinovati, iubitori de oameni, justitie, si nu au nimic a-si reprosa ?
  Frumos si elegant ar fi sa coboare în strada, sa dea mâna cu omul simplu, sa zâmbeasca copiilor lipsiti de viitor, sa-i încurajeze si sa actioneze spre binele tuturor cetatenilor cetatilor UE. Zic si eu, un neânsemnat cetatean ! 🙂
  O zi binecuvântata cu liniste, bucurie si pace si fericire deplina, draga Constanta

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · mai 9

   Nouă ne-a fost, poate, mai teamă decât lor gândindu-ne la ce s-ar putea întâmpla și am luat aceste măsuri de siguranță. Pe sibieni, deși sunt multe inconveniente, nu i-a deranjat și nu-i va deranja. Noi suntem pro europeni și așa vrem să rămânem.

   Apreciază

  • Constanta Cretu · mai 9

   O zi frumoasă, Iosif!

   Apreciază

  • Constanta Cretu · mai 9

   Ei, uite că te-au contrazis liderii politici. Au dat mâna și s-au strâns în brațe cu o parte dintre cei adunați acolo să-i aclame.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.