Pe cum se apropie summit-ul mesajele dintre Iohannis, Viorica Dăncilă și Dragnea sunt tot mai acide.

Cu două zile înaintea evenimentului Klaus Iohannis, ajuns la Sibiu, a inspectat (așa cum îl cunosc de pe vremea când era primar) împreună cu Astrid Fodor, actualul primar, toate locațiile ce vor avea legătură cu summit-ul, inclusiv Muzeul Brukenthal unde pe 9 mai la ora 13:30 este programat Dejunul de lucru al șefilor de state din Uniunea Europeană.

Despre faptul că Viorica Dăncilă nu a fost invitată, Iohannis a declarat că „Nu este nicio rea-voință, nicio rea-credință, pur și simplu aici este locul președintelui în Consiliul European și noi ne întâlnim aici ca să lucrăm la agenda strategică pentru următorul mandat al instituțiilor europene (…) nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare la care lumea ar sta și ar pierde vremea„.

În replică, Viorica Dăncilă declară „Am văzut că domnul președinte face o inspecție în piaţă, e foarte bine că vrea să vadă ceea ce, de fapt, a investit Guvernul (n.a. ???) pentru că marea parte a fondurilor pentru acest Summit și organizarea a aparținut Guvernului„.

„Străveziu” la faţă sare și Dragnea cu comentariul à propos de invitație „Este lipsă de bună-creștere, în primul rând. În al doilea rând, este lipsă de patriotism. În al treilea rând, este încă o expresie a lăcomiei de imagine politică pe care o are Iohannis„.

Ce nu este clar aici? În Consiliul European România este reprezentată de președinte. Ce se tot vaită Viorica Dăncilă? Că a dat guvernul o parte din fonduri? Păi, summit-ul nu-i al lui Iohannis, nici al Sibiului ca să fi suportat el toate cheltuielile, este al Uniunii Europene, iar România deţine președinția. Acum mi-a revenit în minte situația din a doua parte a anului 2007, an în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, când guvernul PD a tăiat finanțarea acțiunilor culturale (pe motiv de neînțelegeri între Băsescu și Iohannis), iar Primăria Sibiu a trebuit să finanțeze din fonduri proprii evenimentele.

Cine vrea să fie în centrul atenției și când nu este cazul? În concluzie, n-o inviţi pe Viorica la summit, nu ești patriot dixit Dragnea.

Sursa foto:ecopolitic.ro

2 gânduri despre „„Război” mediatic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.