Au trecut și sărbătorile de Paști, dar am rămas cu o mare dezamăgire. Nu despre sărbători, despre noi, despre români.

Nu am știut și nici acum nu știu prea multe despre designerul Răzvan Ciobanu. M-a marcat ce s-a întâmplat după accident, luni, a doua zi de Paști, când bunii noștri conaționali (localnicii din Săcele, jud. Constanța) după ce au ţinut post, au mers la biserică, s-au închinat și rugat, ca niște adevărați evlavioși, nu s-au dat în lături să fure de la locul accidentului bunuri ce aparţinuseră decedatului: sticle de apă și suc, Biblia, părţi din autoturism care mai erau intacte. Nu a contat nici faptul că poliţia nu terminase de cercetat scena accidentului și că sustrag probe. Nu a contat că reporterii ajunși la faţa locului filmau. Ce să mai vorbim despre faptul că acolo zăcea un om mort?

Și ce să vezi? Astăzi a apărut știrea că localnicii au returnat bunurile.

Cred. Și sucul pe care l-au băut din sticlele găsite în autoturismul condus de decedat? Poate au returnat Biblia că era greu de digerat.

Ei, da. Sunt tot mai dezamăgită, scârbită de caracterul josnic al „unor” români. Returnarea bunurilor sustrase, de bunăvoie sau nu (polițiștii aveau persoanele filmate) nu schimbă încadrarea faptei. Tot furt și sustragerea probelor se numește. Voi credeți că ne mai putem vindeca vreodată ? Credeți că mai avem vreo șansă ?

Sursa foto:dcnews.ro

12 gânduri despre „Când simți că ţi se face greaţă…

 1. Mi-e greu să cred că o vom face. Am citit şi nişte reacţii incalificabile venite din partea unor oameni tineri, cu acces la internet, nu dintr-o grotă. Vrem sau nu să acceptăm, e realitatea noastră. Mi-e greu să concep dar nu am de ales, asta e lumea-n care trăim.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Eu cred cu toata fiinta ca… da ! Daca românii vor abandona prostiile religioase care i-a îndobitocit, si daca vor accepta sa traiasca onest, obiectiv, din munca cinstita, fara ipocrizie si fara a umbla cu „ocaua mica” visând cai verzi pictati pe pereti de sticla virtuala, înselându-se singuri si afundându-se din ce în ce mai mult în ceata densa a sistemului coruptiei mondiale. Sunt convins ca odata si odata se vor trezi „din somnul cel de moarte” al ratiunii,în care smecherii politico-religiosi de la Rasarit si Apus le-a întunecat rationamentul pur si curat.
  O seara superba cu liniste si pace, draga Constanta !

  Apreciat de 2 persoane

  1. Eu nu mai cred asta. Fapta în sine nu-și găsește justificare nici în sărăcie, nici în vreo frustrare de altă natură. Să furi apa, sucul, Biblia… Lipsa educației și moștenirea genetică sunt cauzele acestui comportament și nimic nu le mai poate schimba.
   O seară frumoasă și numai bine, Iosif!

   Apreciat de 1 persoană

  1. Cred că este ceva mult mai grav decât intoleranța. Mă gândeam: cine să le ceară politicienilor să nu fure, când sunt jefuiți și morții ? Știi de ce mă tem? Că în România s-ar putea să fie foarte mulţi asemeni celor din Săcele. Și încep să cred că suntem o națiune pierdută.

   Apreciază

  1. Pe Facebook, cineva, încerca să justifice faptele prin prisma sărăciei. Să fim serioși! Au furat apă, suc, piese de la mașină, Biblia. Cu așa ceva nu scapi de sărăcie. Au furat pentru că asta fac de obicei. Cred eu.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.