Se înmulțesc sinuciderile în rândul magistraților.

Aţi putea spune că nu numai ei se sinucid. Aveţi dreptate, depresia și stresul sunt două cauze importante ale suicidului. Doar că, nu te aștepţi la un asemenea gest din partea unor persoane ce trebuie să fie echilibrate și care au știut de la început cât de solicitante sunt aceste profesii (și mă refer la judecători și procurori).

Peste cazul procurorului Cristian Panait, care s-a aruncat de la fereastra apartamentului său, s-a așternut liniștea. Au trecut ceva ani de atunci, dar în ultimul timp scenariul se repetă din ce în ce mai des.

În martie 2019 Tomas Schiffbeck, fost șef al DNA Timișoara, s-a sinucis aruncându-se de la etajul 6 al clădirii instituției. S-a avansat ideea că gestul său disperat ar fi fost legat de starea de sănătate a soției sale care era internată într-un spital. Explicație cusută cu aţă albă, pentru că într-o astfel de situație te mobilizezi să fii de ajutor celui bolnav, nu te sinucizi.

După o lună, adică în 26 aprilie, un alt procuror, Ramona Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului General, se aruncă de la etajul 5 al instituției. „Câteva minute bune” spun martorii, a stat pe pervaz, apoi și-a făcut cruce și s-a aruncat în gol.

Dacă mai punem în discuţie și cazul Gabrielei Iordache, fost judecător la Secția Penală a Judecătoriei Pitești, care s-a sinucis în martie 2018, constatăm că sunt tot mai dese cazurile de suicid. Nici în cazul ei nu se cunosc motivele gestului, în biletul de adio cerându-și doar iertare celor apropiați.

Rămân cu convingerea că presiunea politică tot mai mare ce se exercită asupra magistraților este reala cauză a cazurilor de sinucidere și doar în subsidiar sunt motivele personale.

Sursa foto:pna.ro

11 gânduri despre „Se înmulțesc sinuciderile

 1. Nu pot să te contrazic, fiecare caz fiind aparte și având necunoscutele lui. Dar, vorbind în general, nici polițiștii sau militarii – controlați psihologic – nu ar trebui să se sinucidă, nici popii nu ar trebui să-și piardă răbdarea și să-și înjure enoriașii. Mulți oameni își aleg o profesie care-i depășește, pentru bani sau pentru că-i tradiție de familie.
  Paște fericit și benefic, Constanța!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Pe oamenii adevarati, reali, vii, metamorfozati de dragostea lui Hristos, nimic nu-i poate determina la aceste gesturi disperate. Doar pierderea totala a valorilor Adevarate, vor determina fiintele sa-si pona capat acestei superbe calatorii prin pustiul arid al lumii, în care cei ce umbla cu Dumnezeu, sunt binecuvântati, linistiti si fericiti sub directa protectie a Tatalui ceresc ! 😉
  O duminica binecuvântata cu liniste si pace în Suflet, draga Constanta !

  Apreciat de 2 persoane

 3. Subscriu celor afirmate de tine ! Sunt de un adevar incontestabil, însa daca „Pastorul cel Adevarat” lipseste si nu pazeste turma, aceasta va fi risipita si decimata de „fiarele salbatice” înfometate de carne si însetate de sângele bietelor „oi, oite si mielusei” care nedotate de Dumnezeu cu sisteme de aparare si/sau arme de lupta împotriva dusmanilor, vor fi supuse exterminarii totale de catre aceste „fiare” multinationale mondiale care controleaza totul pe pamânt, pâna când va interveni Cel Ce Este Atotputernic si Sfânt, Domnul ostirilor si Împaratul împaratilor, care a fost, este si va fi Judecatorul, Aparatorul si Salvatorul (Eliberatorul) „turmelor” risipite pe Terra… 😉

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.