El este propunerea PSD pentru funcția de ministru de justiție. Eugen Nicolicea

Este foarte apreciat de Liviu Dragnea „E un om care pricepe, care ştie procedurile, care are cunoştinţe juridice foarte bune, care este foarte riguros şi în care tot partidul are foarte multă încredere„.

Păi, după atâtea cuvinte de laudă, ce să mai spun? Normal că partidul are încredere în el, doar va fi călăul justiției.

„Gurile rele” zic că Eugen Nicolicea a evitat tot timpul să vorbească despre studiile sale, acestea constituind un secret bine păzit. Ziarul Adevărul a făcut o solicitare oficială Camerei Deputaților prin care cerea informații despre studiile acestuia, dar a primit răspunsul că solicitarea nu se încadrează în categoria liberului acces la informațiile de interes public. În urma unui apel lansat pe Facebook au început să apară și informațiile dorite.

Astfel s-a aflat că Nicolicea a fost admis în anul 1976 la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universității din Timișoara, dar, pentru că nu reușea să treacă un examen, a rămas repetent. De aceea s-a transferat la Electronică, facultate pe care a absolvit-o în 1982.

A doua facultate, cea de Drept, pentru care primea aprecierile lui Dragnea, a urmat-o la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „învățământ la distanță”, pe care a absolvit-o la vârsta de 52 de ani. Conform declarațiilor unui fost profesor al acestei facultăți examenele se dădeau sub formă de test grilă. În 2009 Ministerul Educației a decis că multe filiale ale acestei universități funcționează ilegal, iar între acestea figura şi cea din Drobeta Turnu Severin. Abia în anul 2015, printr-o ordonanță de urgență, Guvernul Ponta recunoaște studiile urmate la aceste filiale.

Un alt mister din viaţa lui Eugen Nicolicea îl constituie certificatul de revoluționar , „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”, în baza căruia primește peste 2.000 de lei lunar.

Acest titlu a fost introdus prin lege la finele lui 2014 pentru a elimina impostorii şi se acorda numai celor care au ocupat „obiective de importanță vitală” în localități cum ar fi Timișoara, București, Sibiu sau Cluj-Napoca, unde au fost evenimente sângeroase.

S-a strecurat şi Nicolicea pe al cărui certificat scrie că a luptat cu forțele de represiune în Turnu Severin. Cu cine a luptat la Turnu Severin unde nu s-a întâmplat nimic înainte de fuga lui Ceaușescu ? Ba mai mult, în CV-ul său scrie că în acea perioadă lucra la IIRUC București.

Nimeni nu a putut afla în ce a constat participarea sa la Revoluție şi nici care au fost faptele de vitejie de la Turnu Severin.

Sursa foto:realitatea.net

14 gânduri despre „Din rău în mai rău

 1. Nici nu-i nevoie de multe date biografice. La o examinare atentă a fizionomiei sale se poate „citi” un caracter alunecos, al unui om care e hotărât să facă orice pentru a-și atinge scopurile personale de propășire. O persoană fără scrupule și conștiință.

  Apreciat de 2 persoane

  1. De multe ori spuneam că fizionomia te poate înșela, dar în cazul lui, ai dreptate, i se poate citi pe faţă lipsa de conștiinţă, ura cu care îi privește pe toți cei care îndrăznesc să-i stea în cale sau să-i adreseze întrebări incomode, aroganța, dar și incompetența.

   Apreciat de 2 persoane

  1. Dacă pe Tudorel Toader l-am acuzat tot timpul de viclenie, pe ăsta, trebuie să recunosc, îl acuz de incompetență și prostie. Pentru mine este cam pe același palier cu Șerban Nicolae. Au „o brumă” de cunoștințe juridice și sunt niște lingăi lipsiți de scrupule.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Impostor nu este doar prin faptul că și-a „fabricat” certificatul de revoluționar, ci și pentru că se folosește de așa-zisele sale studii juridice făcute la „mare distanță”. Să fim serioși, când susții examenele sub formă de teste grilă (ca la școala de șoferi) câte cunoștințe juridice poţi avea? Înveți ca un tocilar, te-a scos cineva din context, habar nu mai ai ce trebuie să faci, habar n-ai de corelări. Așa au apărut acte normative care se bat cap în cap. Pentru că le votează fără să le coreleze, iar eu mă îndoiesc de capacitatea aleșilor atâta timp cât din Comisia Juridică fac parte astfel de specimene (Nicolicea fiind șeful acestei comisii). Așa a fost necesară „vestita” Curte Constituțională care decide cum i „se cere”.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.