Enigma de la Notre-Dame – o mână criminală ?

După stingerea incendiului care a mistuit două treimi din acoperișul Catedralei Notre-Dame naosul este distrus, un gol imens a apărut în locul cupolei, iar plafonul s-a transformat într-un morman de moloz. Francezii se întreabă nedumeriţi cum a fost posibil să se întâmple această nenorocire.

Arhitectul-șef al monumentelor istorice François Chatillon a declarat presei franceze că „Punctele calde sunt principala grijă într-o lucrare de restaurare de asemenea magnitudine„.

La întrebarea dacă sudura pe plumb a provocat o încălzire a părților de lemn ale construcției Philippe Villeneuve, arhitectul responsabil cu restaurarea turnului catedralei a răspuns pentru cotidianul Le Monde că acest lucru este exclus „ Lucrarea nu a început încă, s-a făcut doar asamblarea schelelor„.

Să fi fost scurtcircuit la liftul folosit de muncitori? Philippe Murer, care a coordonat ultimele lucrări de reabilitare, a declarat că „ În 2010 am verificat toate instalațiile electrice, nu există nicio posibilitate de scurtcircuit, toate instalațiile pentru detectarea și protecția împotriva incendiilor au fost verificate„. El mai susține că două persoane vegheau zi și noapte sistemele de detectate a incendiilor ca să poată fi anunţaţi la timp pompierii. De altfel, sistemul de protecție a pornit alarma, dar nu s-a constatat nimic deosebit. Când după o jumătate de oră a pornit din nou, acoperișul și fleșia ardeau ca o torţă, focul fiind întreținut de vânt.

Anchetatorii de la poliţia judiciară au interogat deja martori oculari, muncitori implicați (deși nu erau prezenţi în momentul izbucnirii incendiului), preoți și angajaţi ai departamentului administrativ al catedralei.

Sursa foto: Twitter

4 comentarii

  1. ina02s · aprilie 18

    Ar fi trist sa fie o mana criminala. 😦

    Apreciat de 1 persoană

  2. racoltapetru6 · aprilie 18

    Nu cred într-un incendiu premeditat, mai ales că s-a insinuat discret, probabil dintr-o scânteie. E drept că suntem tentați să credem în acțiuni criminale, dar se mai întâmplă și accidente.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.