Astăzi, în ziua în care social-democraţii urmează să decidă în ședința CEx, care a început la ora la care scriu, păstrarea sau nu în funcția de ministru al justiției, Tudorel Toader a postat pe Facebook în comentariu. „Nu vreau să vă răspund de mii de ori la întrebare (…) Mâine voi fi ministru, am spus de o mie de ori, până în momentul în care în Monitorul Oficial apare decizia„.

Practic decizia producătoare de efecte juridice este decretul de revocare din funcție emis de Viorica Dăncilă și care trebuie semnat de președintele Klaus Iohannis.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este cel care a dat semnalul remanierii lui Tudorel Toader, afirmând zilele trecute: „Am avut un respect foarte mare pentru Tudorel Toader, am și acum, dar a greșit foarte mult„. „Se pare că PSD nu-l mai asumă„. De ce este Dragnea nemulţumit ? Pentru că ministrul justiției, deși a promis la începutul anului că va pune in practică deciziile CCR privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, nu o emis ordonanța de urgență pentru amnistie și graţiere, ordonanță mult așteptată de cei condamnați la o pedeapsă privativă de libertate în primă instanță.

Tăriceanu îi sare în sprijin lui Tudorel Toader declarând că „ Eu cred că Toader a avut niște poziții publice, niște decizii importante pe care le-a luat, care au contribuit la curățarea Justiției și a împins în faţă reforma Justiției (…) Dacă vrei să găsești cuiva bube în cap, i le poţi găsi„.

Cine ar putea fi succesorul lui Toader la justiție ? Sunt vehiculate trei nume: Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc și Șerban Nicolae.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

4 gânduri despre „„Dacă vrei să găsești cuiva bube în cap, i le poţi găsi”

    1. E o perioadă tulbure în istoria României, o perioadă în care alianțele se fac și se desfac repede, în care oamenii sunt folosiți ca niște marionete și care sunt daţi deoparte când nu mai sunt de niciun folos. Da, o piesă de teatru ar fi de preferat realității.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.