După mai bine de 12 ore de la izbucnirea incendiului, nu au fost stinse toate focarele. Acoperișul a ars după prăbușirea în flăcări a fleşei, turnul ascuțit care se înalţa până la 93 de metri.

Ultimele fotografii arată gaura imensă din plafonul catedralei cauzată de prăbușirea fleşei.

Parțial, operele de artă și obiectele religioase, inclusiv „coroana de spini” care se presupune că ar fi fost purtată de Iisus înainte de crucificare, au fost salvate şi depozitate într-un loc sigur.

Catedrala Nôtre-Dame, monument UNESCO, simbol al creştinismului, construită în secolele 12 şi 13, a căzut luni, 15 aprilie, pradă unui incendiu devastator a cărui cauza încă nu este cunoscută. Primele informații conduc spre lucrările de renovare, dar anchetele care au demarat vor stabili cauzele care au condus la distrugerea acestui monument din patrimoniulul mondial.

Prezent la faţa locului, Emmanuel Macron a declarat :” Această istorie este a noastră. A ars, dar vom reconstrui această catedrală împreună”.

Campania de strângere a fondurilor necesare reconstrucție a început, miliardarul Francois Pinault, patronul clubului de fotbal Stade Rennais, proprietar al mărcilor Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen a anunțat că va dona 100 de milioane de euro.

Sursa foto:Twitter

7 gânduri despre „” Cette histoire c’est la nôtre…”

      1. Fii linistita, ca oricum era cam putreda si periculoasa pentru vizitatori. O sa fie mult mai consolidata si stralucitoare dupa restaurare, iar acest eveniment nu-i o simpla întâmplare. E un simbol mult prea pretios pentru crestinismul catolic francmaçonic de rit Occidental pentru a-l ignora, si o importanta sursa de venit. Zic si eu. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.