De când a venit la guvernare, de altfel cea mai slabă guvernare de după ’89, alianța asta a acordat toată atenția unei anumite categorii de cetățeni: infractorii (din închisori și din afara lor). Cum justifică faptul că de la „ordonanța 13” încoace preocuparea lor constantă este să „îndrepte nedreptățile” prin dezincriminarea unor infracțiuni, prin reducerea unor pedepse, prin punerea în libertate mai repede a celor condamnați ? Aruncând totul pe seama deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

De la ce a pornit totul ?

De la un condamnat la 12 ani de închisoare pentru infracțiunea de viol, în care victima avea 13 ani şi 11 luni. Numele lui este Laviniu Moşmonea. Acest Moşmonea s-a plâns la CEDO de condițiile „inumane” din pușcării, iar Curtea Europeană a sancţionat România. A urmat un val de plângeri la CEDO, iar Curtea a atenționat România că nu respectă drepturile omului. Şi, în loc să se ia măsuri în acest sens prin extinderea penitenciarelor (dacă altele nu sunt în stare să construiască), parlamentarii noştri au votat legea recursului compensatoriu. „Lucru bine gândit”, nu le putem oferi condiții mai bune în închisori, atunci îi reducem numeric. Și cum facem asta? Îi punem în libertate. Însă, nu au vrut să ţină cont de faptul că în scurt timp mulţi dintre ei se vor întoarce în penitenciare, iar măsura luată nu ajută România în faţa organismelor internaţionale.

Efectele acestei legi ?

Aproape 9000 de infractori periculoși condamnaţi pentru omor, tâlhărie, viol, răpire, trafic de persoane şi alte infracțiuni săvârșite cu violență, dar şi deţinuţi „VIP” sunt puşi în libertate. Ce a urmat? Mulţi condamnaţi, sub pretextul diverselor motive (apropierea de casă, situația familială), solicită să execute pedepsele în închisorile cu condiții improprii de detenție, lesne de înțeles de ce, pentru eliberarea mai rapidă şi pentru despăgubirile primite.

Ordonanță de urgenţă sau lege?

După recursul compensatoriu aleșii s-au gândesc la amnistie şi graţiere. Ex-ministrul de justiție Florin Iordache ne spune într-un interviu că ele sunt necesare pentru ca România să nu mai fie sancţionată la CEDO. Din nou se folosesc de CEDO. El mai susține că „detinuţii din penitenciare nu au greșit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. (…) Ministrul justiției poate să construiască peste noapte penitenciare ?(…) PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptățile”. Altfel spus, pe unii i-am eliberat, pe alții să-i facem scăpaţi.

Și așa a apărut conflictul dintre Tudorel Toader și Liviu Dragnea, dar și dintre Uniunea Europeană și guvernarea PSD-ALDE.

Nedreptățile împotriva noastră, a cetățenilor cinstiți, cine se obligă să „le repare” ? Voi, cei care de mai bine de doi ani, guvernaţi numai pentru și în folosul infractorilor, voi, cei care după ce aţi eliberat din închisori răufăcători periculoși, dar și politicieni corupți, iar acum vreţi să-i faceți scăpați pe cei care urmează să intre la pușcărie, ne mai insultaţi mult ? Vă mai folosiți mult de deciziile CEDO ca să daţi credibilitate acțiunilor voastre îndreptate împotriva justiției ? Victimelor, familiilor lor, nouă tuturor, când ne veţi cere iertare pentru tot ce aţi făcut în acest răstimp ? Credeți că veţi guverna la nesfârșit? Mai bine construiți niște penitenciare…s-ar putea să fie nevoie.

Surse imagini:adevarul.ro și masapresei.ro

11 gânduri despre „Guvernare pentru infractori

 1. Bombonel a evoluat mult în perioada stagiaturii penitenciare unde s-a recules si a meditat transcedental la strategiile organizatorice, cultural-educative, politico-economice, devenind un sef de „camera” ideal în francmaçoneria de rit Oriental reusind din umbra obscurantismului ocult, sa manipuleze pionii psd eliberându-i si transformându-i în nebuni, ture si cai de bataie pe esichierul politicii statale psdisto-neo-comunisto-liberala.
  Un wee kend binecuvântat cu liniste si pace,draga Constanta !

  Apreciat de 3 persoane

  1. Nu numai că s-a specializat, recules și meditat, dar a scris și foarte mult (ca în caricatura din text) în intenția de a lăsa posterității ideile sale mărețe despre modul în care te poţi folosi de politicieni în experimentele pe care le faci cu un popor care n-a știut cum să împiedice neocomuniștii să acceadă la putere.

   Apreciat de 2 persoane

   1. Din fericire, am trecut si eu prin aceasta institutie de „reeducare”, am avut 10 zile catuse si lanturi pe picioare, pentru ca mi-am dorit libertatea în perioada socialismului în floare, încercând sa-mi caut destinul dincolo de hotare, primind de la dl. procuror CIOLTEA din B.Mare 1 an si 4 luni de închisoare, însa, din nefericire, în ’89, fratele meu mai mic, s-a dus la Bucuresti unde a primit câteva gloante între picioare, ramânând cu sechele atemporale, iar acum, dupa 30 de ani a ajuns sa poarte înca „crucea” în spinare, devenind o „vedeta” a marii cacealmale, realizata de ipocritii tradatori de neam si tara, în frunte cu I.Iliescu si P.Roman & fsn-istii fascisti urmasi ai acestora care împiedica realizarea justitiei legii, facând legi „umbrele” în care sa se puna la adapost.
    Eu îi mai transmit d-lui Bombonel din când în cânt, filmuletul simpatic de pe youtube al fratelui meu din paris, poate cândva se va trezi la realitate înainte ca Dumnezeu sa-i faca dreptate.
    P.S. Asta au facut „medicamentele” pe care de aproape 30 de ani de când a fost împuscat pe strazile Bucurestiului, le consuma acest frate al meu.
    România are o datorie mare fata de acesti nenorociti, care niciodata nu au fost recompensati pentru sacrificiul lor din ’89, crezând în drepate, libertate si fraternitate însa tradati de vânzatorii de neam si tara care au secatuit si saracit poporul de toate valorile autentice, aducând în tara gunoaiele Occidentale si Orientale ale ocultei mondiale ! 😉

    Apreciat de 3 persoane

    1. Oh, regret suferințele fratelui tău! Tot ce-mi doresc este să se facă dreptate, iar criminalii postdecembriști, manipulatorii să-și primească pedeapsa. Din nefericire, asta nu-l va ajuta pe fratele tău. Ai făcut închisoare pentru că ai încercat să fugi din ţară ? Ai întregul meu respect! În cercul meu de prieteni a existat un astfel de caz, dar din fericire a reușit să ajungă în Germania, apoi în State.

     Apreciat de 1 persoană

   2. Chiar am trecut pâna în Ungaria, unde am fost tradati chiar de un batrânel mahiar, care ne-a primit cu amabilitate aparenta, iar fara ca noi sa stim, a anuntat prin telefon granicerii unguri, care ne-au predat la români. Pentru mine, toate aceste aventuri extreme au fost lectii prin care am evoluat continuu, însa pentru fratele meu, aventura de la Bucuresti a fost o nenorocire urâta, care l-a distrus încet dar sigur, cazut în viciul drogurilor, din care doar un miracol dumnezeiesc îl mai poate scoate.
    A fost de câteva ori la Bucuresti cu dosarul de revolutionar, sa-si revendice drepturile, însa acum îi este frica sa le mai revendice, deoarece ultima data a fost urmarit de „agenti” pe soselele din românia pentru a fi redus la tacere, deoarece este un martor înca viu al atrocitatilor si mizeriei provocate de complotistii neocomunisti ai ocultismului românesc.
    Acum este arestat la domiciliu de catre justitia franceza, însa cred ca va veni când va putea la Strasbourg, si am sa merg împreuna cu el sa depuna dosarul la CEDO. Oricum, suntem amândoi
    cu familiile (înca) într-o tara unde drepturile omului sunt respectate cu sfintenie, iar LIBERTATEA este cel mai scump deziderat la care eu personal am aspirat, iar din 2002 o traiesc cu adevarat, linistit si binecuvântat de cer, prieten cu „EMANUEL” ! 🙂 ))

    Apreciat de 3 persoane

 2. Niste hoti , penalii nostrii. Penitenciare de lux avem?? Pai de-asta fug ei cu indarjire de gratii… Spitale avem?? Daaaa… Ce conteaza ca mor pe capete, oamenii acolo. Bietii puscariasi, eu pe ei ii plang! :((

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu avem nici spitale, nici școli, nici drumuri, iar mulţi români poate că trăiesc în libertate mai rău decât cei din pușcării, dar acestea nu constituie o prioritate pentru ei. Prioritatea este să-și salveze pielea, căci în 30 de ani avem atât de mulţi infractori (hoţi) că nu mai încap în închisori. Ai dreptate, pe ei „îi deplâng” și eu.

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.