Ministrul Tudorel Toader a avut astăzi un program extrem de încărcat.

Interviurile candidaților pentru funcția de procuror general al Parchetului General vor fi reluate, discuțiile contradictorii dintre ministrul justiției și actualul procuror general Augustin Lazăr pe tema costului deplasările au fost mediatizate prin presa scrisă și televiziuni. Tot astăzi ar fi trebuit să se dezbată în Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului de justiție. Motivul? Nemulţumirea lui Dragnea că guvernul nu a adoptat ordonanțele de urgenţă pentru justiție, ordonanțe care l-ar salva de condamnarea la închisoare pronunțată anul trecut. „Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliți, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu știu dacă o fi singur sau au fost doi…Încă nu știu. A făcut-o intenţionat, neintenționat…Dar nu poţi să ieși la începutul anului să adopţi o ordonanță, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanțele, și din ţară și din străinătate, pe ceva care vii și spui la un moment dat <<păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgența>>…s-a și blocat dezbaterea în Parlament și mulţi oameni zic:<< dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?>>„. Care plan, să înțelegem și noi?

Dragnea se declară păcălit, el și întreg partidul, pentru că de la începutul anului guvernul (un adevărat ping pong între Toader și Dăncilă) nu a adoptat OUG pentru amnistie și graţiere. Gaz pe foc a pus declaraţia lui Toader care a afirmat că nu se justifică o ordonanță pe această temă pentru că nu este o urgenţă, precizând că amnistia și graţierea sunt măsuri care se adoptă în Parlament.

Dezbaterea moțiunii s-a amânat pe săptămâna viitoare când va fi prezent și Călin Popescu Tăriceanu, care este plecat din ţară.

Pentru Toader n-o fi o urgenţă, dacă până la urmă a înțeles avertismentele oficialilor europeni, dar pentru Dragnea este, termenul de judecată se apropie.

Tot astăzi trebuia să se pronunţe CCR asupra completurilor de 3 judecători de la ICCJ la sesizarea făcută de Florin Iordache, dar pronunțarea a fost amânată pe mâine. Reamintesc că aceste completuri au judecat dosare ale unor politicieni, precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlcov.

Sursa foto:obiectiv.info

2 gânduri despre „Dragnea se consideră păcălit de Toader

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.