Foto:news.ro

Zilele trecute Dan Bittman a apărut la emisiunea „România 9” de la televiziunea națională.

Și-a exprimat nemulţumirea faţă de cei care în mediul online l-au criticat pentru discursul plătit „de preamărire” a primarului sectorului 5 Daniel Florea la evenimentul care marca „50 de ani de Sector 5”, dar totodată i-a blamat pe artiștii și oamenii de cultură care au ieșit în stradă la proteste. „Eu am o părere și anume că artiștii și filozofii și oamenii de cultură nu cred că e locul lor aici și nu cred c-ar trebui să se implice în politică în felul în care o fac. Îi respect, vreau să fie foarte clar. De la Tudor Chirilă la Liiceanu, de la Pleșu la cine vreţi dumneavoastră… la Victor Rebengiuc. Oana Pellea îmi e prietenă. Îi respect adânc pentru tot ceea ce au făcut pentru România, pentru muzică, literatură, filozofie. E incontestabil, dar atât. Ce căutați ? Să ce ? Credeți că așa se schimbă România? Nu, nu. România se schimbă când ai un plan, un fir roșu pe care nu-l avem de 30 de ani”.

Că ne lipsește „un fir roșu” de 30 de ani e foarte adevărat. Mai încearcă unii să-l reintroducă. Dar să vii tu, „care-ai fost plătit” de un anumit partid politic și să-i critici „în numele prieteniei și respectului” pe cei ce protestează din convingere pentru ideile lor, mi se pare nesimțire şi ipocrizie. Fă-mă să înțeleg „domnule analist politic”, doar cei plătiți se pot implica în politică? Doar”BANII VORBESC”?

Continuând discursul antieuropean Dan Bittman a afirmat: „Vă spun, dacă ne întâlnim peste un an, s-ar putea să nu mai existe Uniunea Europeană”…”Europa e un conglomerat de fugiți de acasă”… „Europa nu cred că ne vrea bine”. „Altfel, de ce să trag eu pentru polonez? Să plătesc eu taxe aici în ţară? Sau muncitorul meu se duce frumos afară și-i plătește taxe francezului, neamţului, spaniolului, nu mie. Nu-mi plătește mie aici. Că de-aia și aici e o discuţie, cu diaspora, cu nediaspora.”

Deci, domnul exconsilier al ministrului de finanțe Sebastian Vlădescu are o problemă cu taxele și impozitele. Simplu, dacă trăiești și muncești în România, aici trebuie să le plătești, dacă lucrezi în UE acolo le vei plăti. Ce nu-ţi convine? Ce zici de varianta asta, cei care lucrează în România să nu mai plătească deloc impozite ca să nu-l „îmbogățească pe polonez”, iar cei care lucrează în ţările UE să plătească și la ei și la noi? Era o glumă la adresa voastră, a euroscepticilor, iar tu ești de-a dreptul ilar.

De fapt am înțeles foarte bine ce vrei să spui, plângi după perioada dinainte de ’89 când bieții români nu puteau pleca din ţară dacă nu aveau pile la securitate, iar vouă (mă refer la Holograf) vă mergeau bine afacerile. Din lipsă de altceva tinerii se înghesuiau la concertele voastre. Holograf, cel puţin pentru mine, a încetat să mai existe de la „Ţi-am dat un inel” și cred că majoritatea rockerilor gândesc așa. Economia de piaţă nu vă prea priește, bag samă. Când în ţară vin formaţii renumite, formaţii pe care am dorit să le vedem înainte de ’89, când putem pleca oriunde ne permite buzunarul să vedem un concert bun, voi ați fost daţi deoparte și trăiți cu frustrări. Care e „planul” de care vorbeai? Să închidem iarăși granițele? Dar tu de ce ai plecat în 2012 la Viena pentru operație și nu ai ales un spital din ţară, dacă tot prezici că Europa nu ne vrea binele? Și de ce mai pleci în turnee prin Europa?

10 gânduri despre „„Banii vorbesc” sau Dan Bittman ?

 1. Așa sunt unii (prea mulți) care „s-au ajuns”, din păcate. Pe principiul că dacă lor le merge bine, ce să-i mai intereseze de restul poporului sau de țară. Jos pălăria pentru cei care lasă deoparte comoditatea și, trecând peste interesele personale, se gândesc la viitorul românilor, luptând pentru el.

  Apreciat de 2 persoane

 2. În ultimul an de liceu, m-am îndragostit de filozofie, de doamna profesoara de filozofie si de cunoasterea ideologiei umanism-materialismului dialectic si stiintific. Înca de pe atunci mi-am descoperit veleitatile identitatii sinelui, constatând ca exist în aceasta dimensiune 3D, ca o entitate rational-sentimentala în care, la scara micro-celulara, în propria-mi fiinta se manifesta prin cele cinci simturi primare mostenite genetic, tot macrocosmosul infinit, atemporal, perceptibil rational- sentimental în functie de cercetarea, cautarea, aflarea si implicarea totala, (contopirea) în Adevarul Absolut Atemporal, eliberator, Hristos, singura Cale prin care oricine poate parasi sistemul „Matrix”, regasindu-si sinele originii autentice, atemporale, prin care se poate regenera, perpetua la infitit, în deplina Libertate de a alege si de a face orice satisface fiinta în întregul ei, în limita în care ce-mi doresc mie, sa se reflecte asupra celor din anturajul meu.
  Traim o epoca paradoxala, în care selectia naturala îsi spune cuvântul, cu o viteza fara precedent în istoria omenirii, iar inadaptatii vor disparea treptat din aceasta dimensiune, anihilati de propriile credinte si ideologii relative, filozofice, cultural-religioase, stiintifice si politice supravietuind doar idealistii optimisti, încrezatori, visatori, si IUBITORI de Adevar Absolut. 🙂
  O duminica si o saptamâna binecuvântata cu liniste, bucurie si pace în Suflet, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sper că sunt o ființă care se adaptează ușor, din mers, dar asta nu înseamnă că-mi abandonez idealurile, chiar dacă pentru unii par utopia sau mai rău, naivitate. Nu, nu sunt naivă deloc.
   Duminică frumoasă, Iosif!

   Apreciază

 3. Tocmai pragmatismul perceptiei de care dai dovada în articolele prezentate, ma determina sa-mi exprim punctul de vedere personal, iar interventiile mele prin comentarii, (poate pentru multi ofensatoare) sunt transparente, deschise, sincere, si exprima întru totul ceea ce simt pe moment în urma lecturii articolelor, iar aceste pareri personale în timp, în functie de evolutia evenimentelor potând fi modificate, înbunatatite, adaptate la conjunctura si contextul spatio-temporal în care se desfasoara acestea.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulţumesc, Iosif, pentru comentariile tale sincere. Nu cred că cineva le-ar cataloga ca ofensatoare, mie îmi plac. De altfel, tot timpul am apreciat persoanele care își susțin punctul de vedere.

   Apreciază

 4. Vorba ta ipocrizie si nesimtire. Descurs pentru oamenii slabi de inger. Un gust amar mi-a lasat articolul. Domul sus citat a fost pe la antene pin’ sa ajunga la postul national, deci are un ”spate” valoros… 😦

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.