Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Herta.ro

Dacă-i bal…bal să fie! Cred că așa au gândit cei de la Antena 3 când au început „spectacolul” de denigrare a procurorului general Augustin Lazăr.

Și, pentru că nu se dau în lături de la nimic, s-au folosit de numele și imaginea unui erou, dizident anticomunist, Iulius Filip. Ce acuze i se aduc lui Augustin Lazăr? Că înainte de ’89, ca procuror membru al Comisiei de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, ar fi refuzat eliberarea lui Iulius Filip, deși acesta îndeplinise fracţia de pedeapsă care îi permitea eliberarea condiționată. Mai mult, se folosesc de un documentar al binecunoscutei Lucia Hosu Longin în care Iulius Filip vorbește despre „torționarul” Lazăr.

Manipularea acestei televiziuni aservite intereselor „unor anumite partide politice” constă în faptul că îl identifică pe procurorul general Augustin Lazăr în rolul torţionarului trecând sub tăcere pe cel al adevăratului torționar lt. col. de securitate Gheorghe Lazăr. De ce aş crede ce „vinde” Antena 3 şi nu aş da crezare lui Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS)? Acesta face următoarele precizări: „Decizia definitivă de poliție politică a lt. col. Lazăr Gheorghe, şeful biroului CI al Penitenciarului Aiud a fost publicată în Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit în 2015 numele lui şi al altor ofițeri de Securitate care l-au urmărit şi torturat în urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazăr şi nu despre Augustin Lazăr vorbea domnul Filip. Afirmația că Augustin Lazăr a fost „un torționar” este falsă„.

În plin scandal Augustin Lazăr declară: „Regret că drama acestui om, un dizident politic care a crezut în convingerile sale şi a fost un om de onoare a fost folosită de oameni interesați, pentru a ataca Justiția, Ministerul Public, procurorul general„.

5 gânduri despre „Dilema celor doi Lazăr

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.