Foto:pnl. ro

Pe pagina de Facebook, Florin Cîţu, senator PNL, aduce multe acuze ministrului de finanțe Eugen Orlando Teodorovici.

„De ce nu plătește Orlando de la Varadero taxe şi impozite în România, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc.” Aşa îşi începe Florin Cîţu mesajul în care face legătura dintre Orlando Teodorovici şi Banca Internațională de Investiții cu sediul la Moscova.

În data de 1 iulie 2015 Teodorovici, care era ministru de finanțe, introducea în şedinţa de guvern, iar guvernul semna Protocolul de modificare a Acordului privind înființarea Băncii Internaționale de Investiții şi Statutul acesteia.

Florin Cîţu dezvăluie privilegiile şi imunitățile de care se bucură membrii Consiliul guvernatorilor BII conform protocolului:

a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acțiunile întreprinse de către aceștia în îndeplinirea obligațiilor de serviciu.Această imunitate nu se aplică în privința răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;

b) scutiri vamale privind bagajul personal, identice cu cele care se acordă funcționarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv ;

c) scutirea de la plata taxelor şi impozitelor directe privind orice sume bănești care se plătesc reprezentanților sau supleanților acestora de către statul membru care i-a desemnat;

d) scutirea de orice obligații de stat.

Pe 14 noiembrie 2018 Teodorovici s-a întâlnit la Moscova cu președintele BII (Banca Internațională de Investiții), bancă la care participaţia României a fost majorată în anul trecut cu 4 milioane de euro.

A doua zi guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Directorilor BII şi în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică. Prin art. 1 al acestei hotărâri guvernatorul pentru România în Consiliul BII era numit ministrul finanțelor publice.

Bine jucat! Întâi „pui umărul” la semnarea protocolului, apoi (e adevărat că după vreo trei ani) ai grijă ca „ajutat” de Moscova guvernul să te numească în funcția de guvernator pentru România în Consiliul BII. Mă întreb: are dreptul ministrul de finanțe să ocupe această funcţie? Domnul guvernator al BII Orlando Teodorovici nu are „cam multe privilegii” într-o ţară supraimpozitată? La Banca Internaţională de Investiții vor să transfere rezerva strategică a României?

5 gânduri despre „Florin Cîţu dezvăluiri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.