Florin Cîţu dezvăluiri

Foto:pnl. ro

Pe pagina de Facebook, Florin Cîţu, senator PNL, aduce multe acuze ministrului de finanțe Eugen Orlando Teodorovici.

„De ce nu plătește Orlando de la Varadero taxe şi impozite în România, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc.” Aşa îşi începe Florin Cîţu mesajul în care face legătura dintre Orlando Teodorovici şi Banca Internațională de Investiții cu sediul la Moscova.

În data de 1 iulie 2015 Teodorovici, care era ministru de finanțe, introducea în şedinţa de guvern, iar guvernul semna Protocolul de modificare a Acordului privind înființarea Băncii Internaționale de Investiții şi Statutul acesteia.

Florin Cîţu dezvăluie privilegiile şi imunitățile de care se bucură membrii Consiliul guvernatorilor BII conform protocolului:

a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acțiunile întreprinse de către aceștia în îndeplinirea obligațiilor de serviciu.Această imunitate nu se aplică în privința răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;

b) scutiri vamale privind bagajul personal, identice cu cele care se acordă funcționarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv ;

c) scutirea de la plata taxelor şi impozitelor directe privind orice sume bănești care se plătesc reprezentanților sau supleanților acestora de către statul membru care i-a desemnat;

d) scutirea de orice obligații de stat.

Pe 14 noiembrie 2018 Teodorovici s-a întâlnit la Moscova cu președintele BII (Banca Internațională de Investiții), bancă la care participaţia României a fost majorată în anul trecut cu 4 milioane de euro.

A doua zi guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Directorilor BII şi în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică. Prin art. 1 al acestei hotărâri guvernatorul pentru România în Consiliul BII era numit ministrul finanțelor publice.

Bine jucat! Întâi „pui umărul” la semnarea protocolului, apoi (e adevărat că după vreo trei ani) ai grijă ca „ajutat” de Moscova guvernul să te numească în funcția de guvernator pentru România în Consiliul BII. Mă întreb: are dreptul ministrul de finanțe să ocupe această funcţie? Domnul guvernator al BII Orlando Teodorovici nu are „cam multe privilegii” într-o ţară supraimpozitată? La Banca Internaţională de Investiții vor să transfere rezerva strategică a României?

5 comentarii

 1. ina02s · martie 31

  Rusionos sa nu platesti taxe ca orice contribuabil. Dl. Freza sau Discoteca ne sfideaza.

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · martie 31

   Cine poate…poate. De când am citit dezvăluirile ăstea mă tot întreb ce i-o fi apucat cu rezerva de aur a României. N-or avea de gând s-o depună la BII?

   Apreciat de 1 persoană

   • ina02s · martie 31

    Am mai vazut undeva stirea asta. Sunt ciudat de scrupulosi in a-si urmarii propriile interese, ajutati, consiliati de vecinii rosii. Cert e ca nu urmaresc interesul national. Cine stie ce au in cap?? :((

    Apreciat de 1 persoană

   • Constanta Cretu · martie 31

    Mda. La englezi nu stă bine, mai bine mă Moscova, lângă tezaur.

    Apreciază

 2. Constanta Cretu · martie 31

  *la Moscova

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.