Foto:realitatea.net

Implicarea lui în politică și înscrierea în PNL pe unii i-a bulversat, pe alții i-a afectat. Bulversaţi au fost cei care îl apreciau ca jurnalist, cei care l-au văzut pe Rareș Bogdan în stradă în timpul protestelor sau cei care îi urmăreau emisiunea Jocuri de putere la o anumită televiziune.

Afectaţii sunt nimeni alții decât politicienii nemultumiţi că acesta a intrat în partid direct în postura de candidat. Adriana Săftoiu, deputat PNL, este prima care iese public, pe Facebook, cu declaraţii.”Faptul că au optat (n.a. se referea la Rareș Bogdan și Carmen Avram) pentru politică nu mi se pare deloc reprobabil. Se întâmplă peste tot în lume…Greșeala e atunci când din ziarist devii brusc candidat pe un loc perfect eligibil. Chiar dacă nu vor spune, mulţi dintre membrii de partid care au muncit prin nămol și zoaie, împroșcaţi uneori chiar de ziariștii, care acum sunt candidați eligibili, se uită frustraţi și se întreabă: ce folos, dacă mereu cei din afară sunt mai apreciaţi ?… E mult mai ușor să critici, decât să construiești. Dar, când intri ca cireașa pe tort, e discutabil„. În continuarea expunerii doamna deputat sugerează că ar fi fost de preferat să accepte „umilul” statut de membru de partid măcar vreun an.

Doamna deputat, aș putea întreba „cu umilință”, căci poate nu sunt eu destul de informată, ce aţi construit până acum ? La alegerile parlamentare din 2016 nici măcar o platformă electorală nu aţi avut (n.a. mă refer la PNL), nu aţi reușit să convingeţi electoratul să vă voteze. Nu vă mustră deloc conștiinţa (sper că mai există) că și datorită vouă suntem în situația de astăzi? Nu v-a crăpat obrazul de rușine când, anunţându-se rezultatul alegerilor, harta României s-a înroșit (cu câteva excepții)? Ce aţi făcut de atunci pentru comunitate ?

Dacă nu aţi schimbat nimic între timp, lasaţi-i pe alții să o facă ! Nu știu cum va fi Rareș Bogdan ca politician, nu știu nici dacă va putea schimba ceva în gândirea „obosită” a politicienilor din acest partid, dar sper să reușească să-i revitalizeze, să-i aducă la nivelul conștiinţei societății civile, net superioară, conștiinţă călită în nenumărate proteste.

8 gânduri despre „Alte „Jocuri de putere”?

  1. Mie-mi place Carmen Avram. I-am ascultat sute de emisiuni si am remarcat un Om curajos, direct, onest, fara masti aparente care sa dea bine la public, iubitoare de Adevar, cu orice pret. Doar Adevarul si transparenta, va realiza transcendenta spre mai binele poporului !
    O seara frumoasa, draga Constanta !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.