Astăzi, 23 martie, erau programate alegeri la PSD Sibiu. S-a anunțat că va fi prezent și Liviu Dragnea. Știam că s-a externat și aș fi vrut să privesc, să fotografiez și să filmez personajul politic care încearcă din răsputeri să scoată România din UE. Nu puteam rata acest eveniment, așa că am plecat spre sediul PSD Sibiu, dar aici era liniște. Nimeni. Deci alegerile s-au amânat. Măi Liviuţ, îmi plac persoanele curajoase și care anunță dacă intervin modificări în program ! N-aţi făcut-o, nici tu, nici partidul. La ce folos, nu-i așa ? Nu vă așteptam cu flori și voi știați asta.

Nu-i nicio problemă. Știam că la orele 12 aici vor fi prezenţi cei de la #văvedem, cei care protestează de 451 de zile încontinuu. Până atunci am timp să fotografiez și să filmez sediul PSD din Sibiu.

În Piaţa Huet apare mașina Jandarmeriei. E doar una nejustificându-se mai multe.

Încep să-și facă apariția și protestatarii. Unii dintre ei nici nu mai știu de cât timp protestează, dar îmi spun „De la ordonanța 13„. Eu știu de cât timp îi văd în Piaţa Huet. Se împlinesc 451 de zile. Este cel mai lung protest din Sibiu. Au steaguri, pancarte, vin însoţiţi de copii, chiar și în cărucioare.

Clopotul din turnul Bisericii Evanghelice bate ora 12, iar cei prezenţi se așează în linie în faţa sediului PSD. Filmez și mă alătur lor.

Eroare
Acest video nu există

Timp de 15 minute se protestează în liniște. Pentru aceste 15 minute ei lasă în fiecare zi orice activitate ar avea ca să fie prezenţi în Piaţa Huet, în faţa sediului PSD.

Când clopotul anunță orele 12 și un sfert, cei prezenţi știu că a mai trecut o zi fără izbândă, dar răbdarea și intransigenţa lor sunt nelimitate.

Eroare
Acest video nu există

Fotografiile și filmările din acest articol fac parte din arhiva personală și nu pot fi folosite fără acordul meu expres.

4 gânduri despre „#văvedem, cea de-a 451 zi de protest

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.