După cum ţine mâinile, cătușele îi mai lipsesc

Foto:gandul.info

În urma sondajului făcut în această lună de către Institutul de Cercetare INSCOP a reieșit faptul că nemulțumirea românilor referitoare la clasa politică a crescut, 72,8% dintre participanți declarând că ţara merge într-o direcție greșită.

La întrebarea privind intenția de participare la votul pentru alegerile europarlamentare 49,7% au răspuns afirmativ. Procentul este reprezentativ pentru populația de peste 18 ani de la orașe.

Dorința de participare la vot a crescut şi ca urmare a anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că intenționează să propună organizarea unui referendum pe tema justiției odată cu alegerile europarlamentare, în 26 mai.

Nu a întârziat să vină şi mesajul din partea PSD transmis de Şerban Nicolae. „Mă gândesc că la finele lunii aprilie să-l suspendăm pe Klaus Iohannis din funcția de președinte, să-i asigurăm o vacanță de 30 de zile. Am putea să-l scutim de Summit-ul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi şi un referendum pentru demiterea sa din funcția de președinte„.

Tipic psd-ist: amenințare şi şantaj. M-ar fi mirat să spună că susține demersul președintelui pentru că problemele justiției ar trebui să preocupe întreaga clasă politică, iar PSD susține că prin modificările aduse codurilor penale şi ale altor acte normative privind justiția au vrut să îndrepte nelegalităţile de până acum. Atunci de ce le-ar fi teamă de un referendum pe această temă ?

9 comentarii

 1. ina02s · martie 22

  N-am nici o minima asteptare de la ei. Ies la iveala caractere… de tinichea. 😦

  Apreciat de 1 persoană

 2. ina02s · martie 22

  Se vede sarcasmul … 😀

  Apreciat de 1 persoană

 3. Iosif · martie 22

  E necesara o revizuire a „arhivelor” istoriei politicii si politicienilor, începând din ’89, iar cei cu „bube rele, penale în cap”, începând de la dl I. Iliescu, pâna la d-L K. Iohanis, sa nu mai fie alesi de masele inconstiente, iar celor ce candideaza sa le fie public afisat alaturi de lista si CV-ul , astfel ca fiecare cetatean sa-si cunoasca si sa-si aleaga liderul cu responsabilitate, nu dupa a sloganuri, promisiuni si aparente înselatoare… zic si eu ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · martie 22

   Ai dreptate, doar că nouă ne prezintă CV-ul „îmbunătățit”, iar până realizăm cu cine avem de-a face sunt deja aleși.

   Apreciază

   • Iosif · martie 22

    Asa este, însa solutii sunt la orice probleme omenesti. Una ar fi sa nu poata candida nici unul din cei ce au detinut functii de parlamentari din ’89 pâna azi, nici urmasi lor infestati de boala coruptiei.

    Apreciat de 1 persoană

   • Constanta Cretu · martie 22

    Aplicarea punctului 8 din Proclamaţia de la Timișoara.

    Apreciază

 4. racoltapetru6 · martie 23

  E esențială o mobilizare cât mai mare la vot, pentru a sancționa și avertiza cât mai dur clica de parveniți din slujba penalilor.

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · martie 23

   Da, românii trebuie să învețe să își folosească acest drept democratic. Absenteismul la vot ne-a adus în situația actuală.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.