Ne lipsesc autostrăzile? Cauza este Kövesi

Foto:gandul.info

V-am spus că noi, românii, suntem experți în descoperirea vinovaţilor în persoana altora. Cam asta facem tot timpul, ne eschivăm și arătăm acuzator cu degetul spre altcineva.

Credeați că Ghiță este vreo excepție ? Nuuuu. Omul are fler, are informații, căci nu degeaba le-a implementat ălora de la SPP şi SRI programe informatice, el le ştie pe toate, are tot timpul răspunsurile la el. Ne lipsesc autostrăzile ? Cauza este Kövesi. Cum aşa ? Trebuie să recunosc că nici eu nu am înțeles la început care este legătura între Kövesi şi autostrăzi, dar m-a lămurit Ghiță. „Grupul Infracțional Organizat condus de Kövesi a distrus sistematic în ultimii 10 ani toate firmele românești de construcții„. Adică i-a anchetat şi i-a terorizat până când constructorii „au spălat putina”prin ţări străine sau peste noapte s-au transformat în bucătari. Adevărul este că de vreo câteva zile nu mai aveam nicio veste despre Kövesi eclipsată de isprava moldoveanului cu metrul de autostradă.

Şi despre Ștefan Mandachi are ceva să ne spună Ghiță. Este un fake news.”Uitați-vă la calitatea filmărilor. Nici la Hollywood nu au camere cu aşa tehnologie precum a folosit tânărul antreprenor cu shaormerii. Întrebaţi-l cine i-a filmat clipul şi cine l-a montat ?” Soros, domnu’ Ghiță, Soros. Mă gândesc că, dacă a avut bani pentru metrul lui de autostradă, o fi avut bani să plătească niște profesioniști să-i facă un videoclip publicitar.

Moldoveanul l-a enervat şi pe Dragnea care nu s-a putut abține să nu comenteze pe sub mustață faptul că unii se „ţin de circ” (adică noi), în timp ce alții construiesc (adică ei) şi că ar fi fost mai bine să facă altceva cu banii daţi pe metrul ăla. Desigur, o sponsorizare la vreun partid…era cel mai indicat.

Doar „chipeșul” Orlando (Teodorovici) zis, mai nou, „chiparosul„, se solidarizează cu protestul pentru autostrăzi, uitând cu desăvârșire că el, ministrul de finanțe, ar fi trebuit să aloce sumele necesare acestor investiții în infrastructura rutieră. Fă un efort de gândire, Orlando! Nu poţi fi și la guvernare și în rândul protestatarilor decât dacă dorești să lansezi niște vorbe în bătaie de joc.

Despre protestatari…RESPECT! Respect tuturor celor care, ieri, pentru 15 minute, au lăsat de-o parte tot și au protestat demonstrându-și spiritul civic !

14 comentarii

 1. issabelacotelin · martie 16

  E bine. Mai ia Soros un respiro… :)))

  Apreciat de 1 persoană

 2. racoltapetru6 · martie 16

  La câte gogomănii se invocă drept scuze pentru lipsa infrastructurii, nu mă mai miră niciuna. Politrucii ăștia au mintea odihnită și timp berechet pentru găsi explicații din cele mai trăsnite.

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · martie 16

   Da, Petru, o au prea odihnită. Important este să nu găsească prea mulţi cu mintea la fel de odihnită ca și a lor. Weekend frumos îți doresc !

   Apreciat de 1 persoană

 3. Marian · martie 16

  Draga Tantzica , aici trebuie o corectura : nu Orlando Theodorovici este… chiparosul ci , aceasta comparatie , i-a fost adresata de catre domn’ ministru fostului sau coleg de facultate , Florin Catu . Liviu Dragnea , la cat KKT poate mananca asta , nu se KAKA toata Romania plus tinuturile de peste Prut ! 😎 ” Ne lipsesc autostrăzile ? Cauza este Kövesi. ” Sti ca s-ar putea sa existe o farama de adevar in chestia asta ? Atata ca , nu doar ea ! Mi-amintesc ca , pe vremea cand Adrian Nastase era PM se facuse un contract ferm c-o megafirma din USA – Bechtel se numea – tot pentru constructia unei autostrazi pe care… n-o vad nici azi si-n plus , dupa ani de frecat menta pe-acolo , americanii ne-au cerut in instantele internationale { cred ca au si obtinut } niste despagubiri care , la ora asta , chiar n-ar fi picat deloc rau daca banii ne-ar fi ramas in buzunare . Aici , chiar fara sa vreau , si tot imi reamintesc declaratia lui Dan Sova de pe vremea cand era ministru la Transporturi : ” – Imi pun un cort aici si , aici voi sta , pana vom avea autostrada gata ! ” 😀 😀 😀 Cat despre ” protestatari ” fara suparare insa , daca nici asta n-a fost o chestie de PR , daca nici asta n-a fost o manipulare grosolana , atunci nu mai stiu eu ce-s astea ! Exista atatia fumatori si betivani in tara asta incat , daca-i scoti sa protesteze impotriva scumpirii exagerate a tigarilor si bauturii , merg la pariu ca vor fi infinit mai multi decat aia de la #sieu si-n plus , astia au si rabdarea sa stea sa „protesteze” ceva mai mult decat 15 minute . Respect Constanto si-ti doresc sa ai parte de un sfarsit de saptamana ceva mai calduros , eventual fara vantul asta rece de-ti ingheatza sangele in vene plus , toata sanatatea din lume pentru dumneata si copii dumitale !

  Apreciat de 1 persoană

  • Constanta Cretu · martie 16

   Știu cui i s-a adresat cu apelativul „chiparosule”, doar că lumea așa îl taxează pe Orlando pentru vocabularul de mahala. Nu știu ce are a face Kövesi cu autostrăzile, dacă nu cumva DNA ar fi cercetat deturnarea de fonduri europene legată de „ilustrul” om de afaceri Iordache, care le-a mutat puţin spre compania Blueair. Nu-ţi dau dreptate cu #șîeu, dacă vine cineva cu o inițiativă, toată lumea strigă manipulare. Dacă manipularea este în folosul nostru, al tuturor, poate că merită. Pentru că, din nefericire, altfel ne place să stăm în casă, să ne uitam la televizor și să-i denigrăm pe cei cu atitudine. Lasă fumătorii și bețivii, prețurile tot cresc la ţigări și băuturi, dar nu cârâie nimeni pentru că nu faci protest să susții niște vicii.
   Mulţumesc ! Să ai un weekend frumos !😊

   Apreciat de 1 persoană

 4. Iosif · martie 16

  Nu va orientati dupa aparente. D-l Ghita, d-na Kövesi, d-l Dragnea, d-l Iohanis si alti lideri, sunt doar neânsemnati pioni în jocurile marilor puteri din West si Est, care-i folosesc si manipuleaza vremelnic în scopurile egoiste geo-strategice a infuentelor asupra planetei albastre, devenita în ultimele decenii de un gri cetos, nedefinit, un amestec otravitor, ucigator, deprimant si urât mirositor.
  Adevarul fiind suspendat între cer si pamânt, de catre razboiul dintre balaurul cu 3 capete, Fiara politico-religioasa si economica, situata la cele doua extreme puncte „cardinale” W-E ! 🙂
  Un Weekend binecuvântat, linistit si fericit, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 5. blogul lui icre · martie 16

  A fost un succes, s-a cutremurat și Nina lu’ Ion. Sunt șocați politicienii noștri, nici amante nu mai au!

  Apreciat de 1 persoană

 6. ina02s · martie 17

  Sa-i supere! Au avut si ei santier vineri si sambata aratau la stiri ca nu mai era picior de muncitor pe santierul lor. Inca vor sa manipuleze!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.