Foto:cancan.ro

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice a trimis primăriilor o circulară prin care sunt informate că persoanele care au acces la canalizare sunt obligate să se branșeze la rețea.

Primarii urmează să facă listă cu persoanele fizice și juridice aflate în această situație, iar lista va fi trimisă Gărzii de Mediu, care inițial va da un avertisment. Dacă în termen de trei luni situația nu se remediază, iar cei în cauză nu dispun de staţii de epurare care să respecte condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural, vor fi amendați. Sunt interzise inclusiv fosele septice.

Până aici totul pare normal, dar ce te faci cu cei care nu dispun de posibilități financiare să facă acest lucru ? E știut că în România anului 2019 nu numai la sate sunt gospodării care au WC-ul în fundul curții, iar asta se datorează, în mare parte, sărăciei cu care se luptă mulţi dintre oameni. Îi vor amenda pentru că sunt săraci și nu au banii necesari pentru intrarea în legalitate? Dacă tot vine de la Ministerul Dezvoltării această circulară, nu ar fi fost bine să existe un proiect, iar finanțarea să se facă din fondurile destinate acestuia? Când au fost accesate fondurile europene destinate extinderii rețelei de canalizare nu s-au gândit la acest lucru? Guvernanții s-au speriat de declanșarea procedurii de infringement și de pericolul restituirii fondurilor, dar la populație s-au gândit? Potrivit statisticilor în această situație s-ar afla aproximativ 1,8 milioane de locuințe.

2 gânduri despre „Amendă pe…sărăcie

  1. Doar în tara mea draga se pot întâmpla paradoxuri de acest gen ! Daca mai sunt curci prin România, cred ca vor muri de râs la asa o veste, si nici curci nu vom mai avea… sa râda de prostie ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.