Foto:anonimus.ro

Mă întreb adesea în ce ţară trăim, de ce ni se întâmplă atâtea lucruri paradoxale ?

Suntem ţara în care o parte dintre elevii și studenții ce uimesc lumea la olimpiade și concursuri aleg să-și continue studiile sau să lucreze în condiții mai bune și pe un salariu demn în alte părţi ale globului.

Suntem o ţara frumoasă și apreciată pentru peisajele mirifice și tradițiile păstrate nealterate, dar o îngropăm în tone de gunoaie (devenite o afacere) care o vor sufoca.

Suntem ţara în care medicii buni pleacă să profeseze în lume, în timp ce aici sunt descoperiţi tot mai mulţi medici cu diplome false, oameni fără conștiință ce fac rău cu bună știință semenilor lor.

În România statul nu este preocupat de condițiile de viaţă ale celor onești care îl susține prin plata impozitelor și taxelor, ci de condițiile celor condamnați pentru crime, violuri, loviri și agresiuni împotriva persoanei, corupție și hoție. În loc să fie obligaţi să lucreze pentru a-și finanța șederea în acele „lăcașuri de cultură”și pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare sunt eliberați mai repede și li se acordă despăgubiri pentru că au viețuit în condiții improprii. Ba, unii politicieni, melodramatic le cer iertare, fără a gândi să ceară iertare și victimelor și familiilor lor.

Suntem ţara care în educație „le-am rezolvat pe toate„, singurul lucru ce i-a mai rămas de făcut Ecaterinei Andronescu este o lege pentru reintroducerea uniformelor școlare.

Suntem ţara în care cei condamnați sau cercetați penal, precum Elena Udrea, Sorin Ovidiu Vântu, Sebastian Ghiţă, Daniel Dragomir, Ingrid Mocanu și mulţi alții, ridică mai tare glasul acuzator, se fac auziți în mass-media, ne sfătuiesc cu nerușinare ce ar trebui făcut, se lamentează, se victimizează aruncând săgeți otrăvite în toate direcțiile. Ceilalți sunt vinovaţi, ei sunt „niște biete victime nevinovate”.

În România, dacă cineva (care s-a săturat de birocrație și incompetență) încearcă să demonstreze că problemele pot fi rezolvate este pus la zid, acuzat și batjocorit. Să nu mai îndrăznească altă dată să repete figura! Este cazul lui Ștefan Mandachi, moldoveanul cu metrul de autostradă. Unii l-au întrebat pe listele cărui partid va candida, alții l-au acuzat că a construit fără autorizație și pe un teren care nu-i aparținea. Primarul localității a demontat toate aceste acuzații, dar dincolo de ele rămâne gustul amar despre caracterul lui homo sapiens mioritic.

Citeam zilele trecute despre demisia Guvernului Finlandei din cauza eșecului reformei în domeniu sănătății. În mintea politicienilor românii asta este o aberație. Bineînțeles, la noi s-ar fi căutat vinovaţi (căci ăsta este singurul lucru în care suntem experți: căutăm vinovaţi), dar nimeni nu s-ar fi gândit la demisie. Demisia este deja o chestiune de onoare, iar politicienii români au demonstrat că le lipsește cu desăvârșire onoarea.

7 gânduri despre „România, trezește-te… până mai poţi !

 1. Din pacate decadenta liberalismului devenit libertinism, importatat dupa ’89 din occident, încurajat de cei care s-au substituit revolutiei tinerilor,(care si-au sacrificat vietile, crezând într-o eliberare reala, adevarata, autentica si schimbare a paradigmei închisorii utopiei socialiste) confiscând aceasta jertfa pentru libertate, prin manipulari „politruce” transmise cu un limbaj de lemn de liderii de atunci ai FSN-ului (frontul societatii neocomuniste) prin canalele televiziunii unice, confiscate de „ei” , si care de atuni ci pâna azi conduc tara si asupresc poporul rarit, prostit si îmbatrânit oferindu-le multe alte „canale” prin care alimenteaza mintile multimilor dezorientate ale maselor sa se macelareasca psihic, sufleteste si spiritual între ele, iar ei continuând cu tupeu, ignoranta si cinism sa-si satisfaca lor si acolitilor lor cele mai bizare pofte si placeri în ‘Paradisuri’ create artificial ‘legal’ pe spinarea încovoiata a unei natiuni pe cale de dizolvare în oceanul virual al neantizarii fiintei nationale, definitiv si ireversibil.
  Doar un cutremur de 10° pe „scara lui Iacov”, mai poate trezi constiintele adormite si îmbatate de zoaiele si scursurile otravitoare de pe canalele TELE si de pe câmpurile infestate din massmedia, în general…
  O saptamâna luminata, binecuvântata cu Întelepciune, liniste si pace sufleteasca, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

  1. De multe ori rămân mută de indignare. Mai devreme citeam că Sebastian Ghiţă „cel albit” de o anumită instanță are tupeul și nesimțirea să candideze la alegerile europarlamentare pe listele Partidului România Unită.
   Mulţumesc, Iosif !
   Să ai o săptămână viitoare frumoasă !

   Apreciază

 2. Fortele obscure, care conduc actualmente Terra, sunt invincibile de catre marile puteri nucleare, cei ce detin armament de distrugere în masa a materiei. Esxista arme subtile nanotehnologice, sau bazate pe unde electromagnetice,care bruiaza si influenteaza gândirea lucida, si, pe care le asimilam din hrana, apa si aerul poluate pe care le consumam zilnic,si care produc în creier stari de inconstienta, indiferenta si pierderea sensibilitatilor simturilor, în general, o stare de apatie provocata artificial de „liderii mondiali” care au realizat si constientizat incapacitatea si impotenta „lor” de a mentine stabilitatea si echilibrul ecosistemului mondial al sistemului „piramidal” gen caritas, care este pe puncul de a se sfârsi ajuns la apogeul lui.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Și nanotehnologia asta „bruiază” doar creierele anumitor persoane? Iosif, La noi nu trebuie să intervină „liderii mondiali” în niciun fel. Pe unii dintre noi ne „bruiază” lăcomia, hoția, frica de pușcărie. Noi suntem în stare să ne autodistrugem, nu trebuie să intervină nimeni.

   Apreciază

 3. Într-adevar, am constatat si eu de multa vreme, ca românii sunt totusii geniali în demolarile propriilor constructii, culturale si/sau materiale, într-o competitie a orgoliilor si egoismului iubirii de sine, ajuns la nivelul narcisisului sinucigas ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.