Foto:dailybusiness.ro

Povestea noastră se petrece demult, într-un regat îndepărtat.

Un rege, pentru a-și testa supușii, dădu ordin ca pe drumul cel mare al regatului său să fie pus un bolovan uriaș. Când totul fu gata regele se ascunse în spatele unui tufiș des și urmări ce se întâmplă. Nu trecu mult timp și pe drum trecură câţiva supuși de la curtea sa. Priviră bolovanul, îl acuzară pe rege că nu păstrează drumul liber, îl ocoliră și își văzură mai departe de drum.

Apoi apăru un grup de negustori, dar nici aceștia nu făcură nimic pentru a elibera drumul.

Pe când credea că nimeni nu va îndepărta bolovanul din drum, iată că apare un grup de ţărani ce se întorceau de la muncă. Se apropiară de bolovan, îl priviră și după ce discutară între ei își lăsară de-o parte uneltele pe care le duceau pe umeri. Mare îi fu mirarea regelui când îi văzu cum se străduiesc să mute piatra cea uriașă la marginea drumului, dar mai mare fu mirarea ţăranilor să vadă ce stătea ascuns sub ea. Un săculeț în care erau mai multe monede de aur și o însemnare purtând pecetea regelui care preciza că banii vor aparține celor care vor îndepărta bolovanul din drum.

Morala: În viaţă ai parte de multe obstacole pe care trebuie să le depășești. În funcție de mărimea și greutatea lor câteodată ai nevoie de ajutor, dar ele sunt o provocare și un prilej de a evolua. Depășirea acestor obstacole îți oferă împlinire și mulțumire.

11 gânduri despre „Bolovanul regelui

 1. Frumoasa pilda, însa eu ma gândesc la o altfel de morala, poate mai originala ! 🙂
  Daca „taranii” români si-au bocat drumurile, punând pe ele „bolovani grei”, si-au facut-o cu mâna lor,(votându-i) iar ipocritii falsi „regi” din parlamentul tarii, îi ignora de 30 de ani, cu indiferenta si cinism, râzând si batjocorind poporul inconstient,(cu TELEvizorul, trecând fara probleme pe calea aerului, cu avioane si elicoptere personale, cu iahturi si vapoare pe mare, indiferenti la a poporului strigare, facându-si legi, ordonante si decrete care sa le asigure lor si urmasilor lor pozitia „înalta” a zborului usor si al croisièrelor peste popor.. 🙂
  Sa ai o seara magnifica, draga onstanta !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Iosif, e pentru prima dată când n-am vrut să dau interpretare politică pildei și mă taxați cu toții. Și când spun asta mă refer și la cei de pe pagina Facebook de promovare a blogului.
   Spun sincer, am vrut, dar n-am putut s-o fac din nou.
   Mulţumesc mult ! O zi plină de bucurii, Iosif!

   Apreciază

 2. Bine că mai vedem exemple în care unii se străduiesc să mute bolovanul cu puterile lor, foarte puține ce-i drept. Cum ar fi moldoveanul care a construit un kilometru de autostradă. Sper să nu-l amendeze pentru un asemenea afront.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.