Foto:debarbati.ro

Ce reprezintă de fapt „cazul Kövesi”? Mi se pare că este o piesă de puzzle dintr-un „joc” mult mai mare. Chiar mai mare decât este la prima vedere.

Că guvernul de la București sfidează Uniunea Europeană am văzut cu toții. Altfel cum și-ar fi permis una ca Viorica Dăncilă, cea care confundă până și autostrada cu căile ferate (vezi declaraţia dată recent), să-și înceapă două discursuri cu „n-am venit să dau socoteală„? Adevărul este că ei (politicienii români) nu vor să dea socoteală nimănui. Doar să mai cumpere din patru în patru ani prostimea cu câte un litru de ulei, vreun kilogram de zahăr sau faină, ori vreo găleată. Atât pot face „aleșii” pentru români. În rest…”după noi, potopul„(Apres nous, le deluge – Ludovic al XV-lea).

În spatele Vioricăi Dăncilă stă, bineînțeles, Liviu Dragnea, cel care mânuiește frâiele cu dibăcie. S-a gândit el c-ar fi mai bine să treacă de partea iliberalismului de origine est și central-european promovat de guvernele Ungariei și Poloniei. Și dacă în cazul celor două state Uniunea Europeană și-a pus problema activării Articolului 7, pentru România nu s-a pus în discuţie acest lucru. De ce? Pentru că nu există instrumente politice la nivelul Uniunii care să pedepsească abuzurile de putere de la București, fără a afecta societatea, adică pe cei care și-au dorit atât de mult să ajungă în UE.

Din cum stau lucrurile puterea de la București tocmai asta vrea: activarea Articolului 7 denumit și „arma nucleară” prin care se suspendă anumite drepturi ale unui stat membru. Doar că Uniunea Europeană este de partea României, nu a Guvernului iresponsabil de la București, care a scindat societatea românească antagonizând-o prin infuzie de ostilităţi ireconciliabile. Care sunt armele Guvernului? Întâi s-au folosit de referendumul pentru redefinirea familiei, acum de „cazul Kövesi”. Tot ce se întâmplă în ultimele zile a propos de acest caz nu este doar dorința de a pedepsi pe fosta șefă DNA, ci faptul că ea este candidatul român, dar nu este propus și nici susținut de România.

Și atunci se pune întrebarea, cui servește această eurofobie care emană din discursurile, din înverșunarea și din atitudinea celor de la București ? Cine ar putea profita de asta? Să fie Moscova?

8 gânduri despre „Teoria conspirației ?

 1. România este „piesa” principala dintre „ciocan si nicovala”. Este vârful de lance al UE aflat în prelucrare, înrosit de focul carbunilor „taciuni” ai politicii impotentei, batrânei, dezbinatei si anarhicei Europa, aceasta „mama batrâna” care rasuceste acest „vârf” pe „nicovala”, pentru ca „ciocanul” sa-i dea forma finala, necesara si dorita de catre „o culta mondiala”!
  O seara cu liniste si pace sufleteasca, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dragnea s-ar face frate și cu Dracul (indiferent că-i Moscova, China sau Turcia), numai să-și vadă sacii în căruță. Ba ar fi în stare să dea și ungurilor ținuturile secuiești, pentru el patria nefiind decât ceea ce poate poseda.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Aveti putintica rabdare ! 🙂 Totul este sub controlul Împaratului împaratilor si al Domnului domnilor JUDECATORUL SUPREM care a început sa judece vii si mortii, cu DREPTATE. iar toti cei ce lupta împotriva LUI, vor fi judecati dupa DREPTATEA ABSOLUTA, justitia Divina, când tot ce s-a facut în ascuns, va fi scos la LUMINA ! 🙂
  Sa fiti iubiti si fericiti dragi români de pretutindeni, risipiti de nedreptatile „omului faradelegii” care este ACUM judecat !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.