Finala Eurovision România 2019 a desemnat câștigătorul și țara noastră va fi reprezentată la Tel Aviv de Ester Peony. Acesta este numele de scenă al interpretei și compozitoarei de origine româno-canadiană Ester Alexandra Creţu. Melodia On a Sunday, o piesă întunecată cu influențe blues, face trimitere la faptul că dragostea devine periculoasă când o oferi persoanei nepotrivite.

    După desemnarea câștigătorului rețelele de socializare „au luat foc”. Din comentariile multora răzbat accentele răsuflate de naționalism, unii venind cu ideea inițierii unei petiții prin care să schimbe câștigătorul.

Mie îmi place piesa și nu m-am supărat că n-a câștigat Trooper. Era de așteptat, la Eurovision rock-ul nu este prea îndrăgit.

5 gânduri despre „Ester Peony va reprezenta România la Tel Aviv

 1. Niciodata oamenii nu vor putea obtine ceea ce vor, deoarece criteriile dupa care fiecare, în mod specific, spatio-temporal,cultural-traditional individual, judeca, simte si percepe rational-sentimental diferit, valorile existentei în aceasta dimensiune relativa, evolutiva, imprevizibila si schimbatoare 3D, tinând cont de miliardele de fiinte rational-sentimentale existente pe Terra.
  Nemultumirea omenirii întregi, nu o va satisface niciodata nimeni decât moartea, iar aceasta, de cele mai multe ori ne surprinde nepregatiti sa o întâmpinam si sa o acceptam cu drag, evitând sa o privim în fata si sa o înfruntam, iubind-o ca pe prima si cea mai mare iubire a existentei relativismului efemer al competitiilor diverse dintre oameni, din ce în ce mai acuta si insurmontabila de catre majoritatea, în aceasta dimensiune de joasa frecventa, înca de la aparitia primului om rational-sentimental pe Terra.
  „De gustibus non est disputandum.”
  O saptamâna binecuvântata, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, și dreptate. Gusturile nu se discută, doar că motivele postacilor nu aveau legătură nici cu melodia din concurs, nici cu interpretarea. Or eu consider că punctajul juriului de asta a ţinut cont, nu de faptul că „nu-i de-a noastră” său că trăiește mai mult în Montreal. Mă bucur că juriul a apreciat talentul.
   O săptămână frumoasă, Iosif!

   Apreciază

 2. Nu e cazul sa-ti ceri scuze, eu, un autentic agramat în scrierile comentariilor, te înteleg perfect. Esential este ceea ce transmiti cititorilor prin articolele scrise. Fii pe pace dapdv. ! No problem !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.