Foto:suntmamica.ro

Surpriză, mare surpriză la votul de joi din Parlament.

Deputatul liberal Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea alocaţiilor copiilor de peste doi ani de la 84 la 150 lei și a celor sub doi ani de la 200 la 300 de lei. Această măsură ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

A urmat votul. O parte dintre parlamentari erau ieșiţi. Dar surpriza mare a venit din partea a 25 de parlamentari (18 UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, 1 minorități) care au votat alături de opoziție. Din totalul de 243 prezenţi au votat pentru 123, contra 119 și o abținere.

Atunci a început scandalul. Erau uimiţi, mașina de vot a puterii nu a mai funcționat. Florin Iordache, cu o voce sugrumată, a anunțat rezultatul votului, Vosganian susținea că au fost probleme tehnice (pentru a-i acoperi pe cei lipsă) și votul ar trebui reluat. Pentru impactul bugetar de 2,13 miliarde de lei liberalii au indicat ca sursă de finanțare excedentul asigurărilor sociale. În cele din urmă s-a luat o pauză.

Reveniți în sală, Liviu Dragnea a depus un amendament, care a fost adoptat și prin care s-a modificat sursa finanțării, majorând deficitul de stat la 2,76% din PIB.

Același Robert Sighiartău i-a sugerat lui Liviu Dragnea „Tăiați din pensiile speciale și puteți să daţi copiilor alocaţii. Pentru pensiile speciale aveţi bani, pentru clientela PSD aveţi bani, pentru amante, nepotisme„.

Doamne, ce vis urât pentru aleși ! Cum s-a putut întâmpla așa ceva ? Neatenția. Mai arunci un ochi pe internet, mai ieși la o cafea, la o ţigară, la un telefon, mai discuţi pe sub mână cu vecinul și…uite ce iese.

9 gânduri despre „Lipsa unor parlamentari la ședință, norocul copiilor

 1. În Romania ar trebui sa existe în parlament doar… copii.
  Doar la ei se mai gasesc valorile empatice ale *IUBIII* neconditionate, fara prejudecati, dreptate, loialitate, onestitate, justitie si adevar, însa si acestora, cei de la putere, încearca sa le rapeasca dreptul la existenta decenta, în favoarea deztrabalarii lor politico-religioase, tratând aceste drepturi esentiale viitorului natiunii, în mod egoist, cinic, arogant si cu nesimtire de motor diesel HS.

  Apreciat de 1 persoană

    1. Nici eu nu i-am ales, dar majoritatea a hotărât. Eu aș propune votul pe internet. Este mai greu de fraudat și ar fi folosit doar de cei care pot face asta. Bine, mulţi vor zice că anumite categorii vor fi împiedicate să voteze, categorii de genul celor care nu știu în ce ţară locuiesc sau care este capitala României.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.