Foto:Arhiva/Hepta.ro

Astăzi mi-am pus și eu această întrebare despre acest „copil minune„(era numit copilu’) al României postdecembriste.

Trebuie să recunosc că m-a uimit ceea ce am descoperit. La început nu am prea înțeles cum a ajuns la 29 de ani multimilionar un absolvent (promoția 2002) al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, dar curând m-am dumirit. Așa cum spunea însuși copilu’ „Iei decizii și îți asumi riscuri” sau mai bine spus participi la licitații cu statul și te transformi din contribuabil în furnizor, iar statul devine clientul tău.

Nici nu terminase bine facultatea, că în 2002 era acuzat de complicitate la înșelăciune și fals în declaraţii, acuzații pentru care a fost achitat în 2011.

A făcut afaceri cu cărți de vizită, programe de informatică, vânzare de calculatoare și aparatură electronică, scriere de software, comercializare de produse petroliere. Și nu a făcut aceste afaceri cu oricine, ci cu: Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Casa de Sănătate Prahova, MAE, Autoritatea Electorală Permanentă, SRI, Ministerul Finanțelor Publice, STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), MAI, APIA.

Numele său este legat de echipa de baschet Asesoft Ploiești, de eMag online, de Flanco, de Realitatea TV, de industria vinului.

Pe plan politic a fost în PRU (Partidul România Unită), USL (Uniunea Social-Liberală), PSD, a fost parlamentar, a organizat în 2010 congresul PSD, s-a implicat în campania electorală din Republica Moldova, a finanțat de-a lungul timpului PNL, PDL, PSD.

Vă imaginați câtă treabă a avut Copilu’ ăsta ? Doar enumerarea lor și îți ia ceva timp. Cum a reușit să scape de cei care aveau mandat pentru filaj? Pe A3 un tir i-a blocat în trafic. Poliția, Poliția de Frontieră, SRI l-au scăpat din vedere sau așa trebuia să fie? Cererea de extrădare a fost respinsă definitiv de Serbia, iar Tudorel Toader a dat vina pe procurorii DNA pentru partea de urmărire penală. Nu știu cum se face, dar Toader este expert în găsirea vinovaţilor.

Și în tot acest timp, Sebastian Ghiţă, este fotografiat plimbându-se sau la plajă într-o staţiune de lux în apropiere de insula Sfantul Ștefan din Muntenegru.

Foto:newsteam.ro

Dar și de această dată SRI doarme sau mai rău, nu are interes să fie arestat. Ultima fotografie este cea în care se bucură de compania patronului Realitatea TV, consultantul politic, Cozmin Gușă.

Foto:realitatea.net

Sebastian Ghiţă este o mină de aur prin prisma informațiilor la care a avut acces. Cine are interesul să-l știe în libertate și la adăpost, de unde ne mai trimite câte o poză sau filmare „compromițătoare” cu cei care devin indezirabili partidelor aflate la guvernare ? Cine orchestrează acest spectacol murdar și josnic? În slujba cui este Sebastian Ghiţă ? Cine este, de fapt, Sebastian Ghiţă ?

7 gânduri despre „” Cine este Sebastian Ghiţă?”se întreba acum câţiva ani WikiLeaks

 1. Ghita este un descurcaret, ce rade-n pumni de ce se intampla pe la noi. Uneori el e papusaru’.
  Patriot, se sacrifica pentru noi; cinstit sticla, vezi prin el, intelept, etc Ar fi de ras, de n-ar fi de pans… 😦

  Apreciat de 1 persoană

 2. Acest „copil” minune este un ‘pion’ neînsemnat, manevrat si mutat pe tabla mondiala, împartita în patratele alb-negre în partida de sah spatio-temporala, jucata de Est si West, care la final poate fi transformat în …regele sacrificat la …sah-matul viitor, dintre cei doi mari jucatori planetari, care joaca soarta omenirii, asistati de batrâna si obosita UE si de fiicele ei bogate, dar inocente si virgine, în speta, România si Polonia…zic si eu ! 🙂
  O seara linistita cu pace în suflet, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 3. O „mâna” nevazuta, tainic ascunsa de perceptia omului muritor. E mâna lui Dumnezeu !
  Suntem cu totii pioni în acest joc mondial atemporal, dintre lumina si întuneric, bine si rau, Lege si faradelege, iubire si ura, altruism si egoism, pace si razboi, iertare si razbunare, frumos si urât, bucurie si tristete….având liber arbitru, sa alegem fara constrângeri de nici un fel ! 🙂
  Un Weekend sublim, draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.