articol_intrebari_vitamina_d2807264146357148836.jpg

Motivată de prezicerile astrelor pentru ziua de astăzi stau şi cuget la ceva înțelept. Şi după ce privesc preţ de minute bune lampa de iluminat din tavan fără să-mi vină vreo idee, galbenul în degrade al abajururilor îmi amintește de soare.

Probabil așa căuta şi Dragnea într-o zi o idee salvatoare sau poate chiar concediul de început de an i-a oferit inspirația în timp ce stătea la plajă. Şi-o fi zis omul atunci, în sinea sa „Doamne, ce pot face pentru poporul meu cel greu încercat ? Dar aş vrea ceva măreț, să mă ţină minte.” Şi cum se perpelea el, drăguțul, la soare, dintr-o dată i-a venit ideea salvatoare. Păi, nu-i așa, câți români au bani de-o vacanță în Maldive ? Voucherele sunt pentru România. E adevărat că mai fug ei, prin Bulgaria, prin Grecia, mai au vreo mătușă la lucru în Italia sau Spania, dar acolo te duci, stai câteva zile, după care trebuie să te întorci. „Dar, dacă le-aș aduce soarele în casă ? În fiecare zi. În orice anotimp”.

Așa se face că, nici nu s-a întors bine din concediu şi a lansat ideea. Când putea s-o facă ? „Acum, că tot au de lucru copiii ăia la buget. Şi, dacă tot luăm de la statul paralel şi serviciile lui niște bani, am rezolvat problema”. Este programul laptele stricat şi cornul beton, de ce n-ar fi şi vitamina D ? „Nu e ea denumită şi vitamina soarelui ? Dăm tuturor copiilor că şi așa aştia, de când cu feizbucul, nu mai ies la o ţurca pe maidan. Am citit eu undeva că e o minune de vitamină, de toate te scapă şi poate găsesc şi vreun amic care îşi trântește rapid o fabrică s-o producă”.

„E adevărat că nevoie de ea au şi bătrânii…o osteoporoză, o boală de inimă, ceva…dar nu sunt bani pentru toată lumea. Altădată. Dacă mă mai gândesc puțin, lor le-aș putea majora pensiile din septembrie cu vitamina D„.

Articolul de astăzi este un pamflet. Așa suntem noi, românii, facem haz de necaz.

Foto:reginamaria.ro

4 gânduri despre „Vitamina D

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.