Foto:zf.ro

Astăzi era așteptată întâlnirea „la vârf”. Isărescu a anunțat că se va prezenta împreună cu membrii consiliului de administraţie BNR în faţa Comisiei economice a Senatului pentru a răspunde întrebărilor acestora.

Ieri, în conferința de presă, Isărescu îl înfrunta din nou pe Vâlcov susținând că afirmațiile acestuia vis a vis de ROBOR sunt complet false. „Într-o lună a putut să producă atâtea perle, încât chiar ne produce probleme. A mai declarat la Bloomberg că ROBOR-ul trebuie setat. Nu ştiu ce setare poți să-i faci, că el, săracul, este un algoritm de medie, care se calculează automat. (…) Adică ce se dorește? Să ne facem că nu vedem cifrele astea sau să le vedem numai cum vor unii ? Noi suntem economiști, noi anunțăm şi trebuie să o facem, dar acest tip de propagandă de două parale nu cred că mai merge” (fragmente din conferința de presă a lui Mugur Isărescu de ieri)

Văzând războiul deschis dintre cei doi am crezut că astăzi în Comisia economică a Senatului specialiștii parlamentari, mai ales senatorii PSD Şerban Nicolae şi Daniel Cătălin Zamfir, care au fost foarte vocali în ultimul timp, îi vor demonstra lui Isărescu că nu are dreptate. Întrebărilor adresate de către aceștia Isărescu le-a răspuns fără menajamente că pentru a avea dobânzi mici „Sunt trei lucruri pe care puteți să le faceți: inflație mică, deficite mici, de la 2,5% din PIB la 1% şi reducerea deficitului extern. (…) Sunteți cu bugetul în față.” a mai spus Mugur Isărescu. „Nu veţi putea duce dobânda ROBOR în jos fără condițiile menționate.

Afirmațiile guvernatorului BNR au fost întărite de către viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de finanțe în Guvernul Ponta. Mai mult, Georgescu a prezentat situația persoanelor cu cont în bancă arătând că „4 milioane de români au depozite la bancă de 4% din bani, în timp ce 10 mii de persoane beneficiază de 14% din econonomii. Rezultă că 10 mii au bani mai mulți ca 4 milioane de români la bancă.

Oare ce voia să spună Florin Georgescu ?

3 gânduri despre „„Acest tip de propagandă de două parale nu mai merge”- Mugur Isărescu

  1. M.Isarescu este doar o papusa mobila lipsita de puterea deciziilor, ce-si joaca rolul impus, pe scena jocurilor economice si financiar-bancare mondiale, dupa un scenariu scris si transmis din vârful sistemului pi-ra-mi-dal mondial de catre papusarii planetari…
    O zi buna, cu liniste si pace în Suflet, draga Constanta !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.