Am mers pentru prima dată la un meci de baschet și trebuie să recunosc că mi-a plăcut.

Atmosferă incendiară, un meci dârz din partea ambelor echipe, o galerie neobosită care și-a susținut pe întreg parcursul meciului echipa (CSU Sibiu), tribunele pline de spectatori purtând tricouri galbene (culoarea echipei sibiene), într-un cuvânt, spectacol.

La finalul meciului am luat un scurt interviu domnului Horațiu Floca, directorul sportiv al CSU Sibiu pe care îl voi reda integral în continuare.

Eu: Vă rog să-mi spuneţi câteva cuvinte despre meciul din această seară și despre echipa de arbitrii.

HF: Meciul din această seară, ca fiecare meci pe care CSU îl joacă acasă, este o experiență pe care dorim s-o oferim spectatorilor. A fost un meci foarte greu pentru că am întâlnit o echipă care s-a luptat mult. Echipa din Craiova a venit cu ambiții mari, a venit cu dorința de a câștiga, a trebuit să ne mobilizăm serios, astfel că în final am câștigat partida. Arbitrajul a fost în linia regulamentului, noi nu avem ce să le reproșăm.

Eu: Știu că aveți șase jucători străini, cum s-au acomodat cu restul jucătorilor, cu orașul ?

HF: Avem jucători străini care sunt de 2 ani sau de 3 ani la echipă, ultimii veniți fiind din august 2018. Am încercat să le creăm toate condițiile ca să se acomodeze cu stilul de viaţă din România, cu echipa, cu suporterii, cu tot ce înseamnă fenomenul baschetbalistic. Ei spun că se simt bine aici, că se simt iubiţi de sibieni, că sunt respectaţi de club, iar eu cred că rezultatele reflectă faptul că le oferim aceste condiții, iar ei se simt confortabil.

Eu: Autoritățile locale se implică în susținerea echipei de baschet? Ce așteptări aveți de la anul 2019?

HF: Avem sprijinul autorităților locale, al Primăriei Sibiu, în limita bugetului pe care poate să ni-l ofere. Sunt orașe din ţară unde primăriile, consiliile locale sunt implicate mai mult, dar până la urmă, când intrăm pe teren trebuie să ne facem treaba, indiferent de cât se implică autoritățile locale. Deci avem o relație instituțională corectă, normală cu administraţia locală. Anul 2019 a început bine pentru noi. Echipa CSU Sibiu nu a mai obținut un titlu de 20 de ani, din 1999, când a fost campioană. Va fi un an greu pentru că ne dorim ca finalul acestui campionat (luna iunie 2019) să ne prindă cu o medalie cât mai strălucitoare la gât: aur, argint sau bronz. Nu va fi ușor, vom avea mult de muncă, suntem conștienţi de asta. Suntem pe locul întâi în acest moment, dar și celelalte echipe luptă, ne privesc foarte serios și vor să învingă liderul. Cred că, dacă ne antrenăm, dacă ne pregătim serios ne vom putea atinge obiectivele.

Eu: În ce relații este clubul cu această galerie foarte activă ?

HF: Avem o relație foarte apropiată. Clubul, suporterii, sponsorii, cu toții dorim binele echipei. Dorim ca echipa să performeze, să aibă rezultate bune, să fie cât mai sus în clasament. Până la urmă, noi avem nevoie de suportul galeriei, al suporterilor și încercăm să le răsplătim susținerea jucând cât mai bine pe teren.

Eu: Vă mulţumesc pentru interviu! Vă felicit pentru victoria de astăzi!

HF: Vă mulţumesc foarte mult!

Filmări și fotografii din timpul meciului și din pauză

Galeria, suporterii cântând imnul național (un scurt fragment):

Fotografii și filmări din timpul meciului

Mascota echipei

Cele mai „aprige membre ale galeriei”

Fotografiile și filmările din acest articol sunt din arhiva personală și nu pot fi folosite decât cu acordul meu expres.

2 gânduri despre „BC CSU Sibiu – SCM U Craiova scor 77 – 68

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.