Foto:zf.ro

Astăzi, iritat, guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu a lansat săgeți înspre Guvern.

Totul a început la sfârșitul anului trecut când doi specialiști în sifonarea banilor (și mă refer la Vâlcov și Teodorovici) s-au apucat să elaboreze bugetul. Și, pentru că nu se prea potriveau pomenile promise anumitor categorii sociale cu banii colectaţi, s-au gândit să mai pună niște biruri. Așa s-a născut OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri fiscale, cum ar fi: taxe în domeniul energiei electrice și a gazelor naturale, în domeniul comunicațiilor electronice, taxe datorate de instituțiile bancare. Toate aceste taxe se vor resimți în portofelul românilor.

Abia ce-a intrat în vigoare ordonanța, că leul a luat-o razna de tot. Supărat pe Isărescu, că nu folosește nimic din rezerve să mai redreseze leul, Teodorovici sare la bătaie. Și, pentru că tot s-a certat cu bancherii, se hotărăște să scoată niște titluri de stat prin Trezorerie să se împrumute de la populație.

În acest context Mugur Isărescu în conferința de presă declară că „a ajuns ROBOR-ul un fel de terorist, care umblă prin toată societatea și nu-l prinde nimeni„. Și continuă Mugur Isărescu „Deci, termini bine anul, inflație mică, dobânda rezonabilă 2,5%… La sfârșitul anului vasul plutea bine și vine un ţăcănit și începe să-l zgâlțâie așa…

Care sunt repercusiunile ? Nu sunt bani, nu avem buget. Nu are România buget, toate entitățile administrativ-teritoriale nu au buget.

2 gânduri despre „„Vine un ţăcănit și îl zgâlţâie așa”- Mugur Isărescu

  1. Totul graviteaza în jurul dumnezeului acestui sistem financiar bancar mondial, mentionat în Evanghelie sub denumirea de „Mamona” în fata caruia se închina întreaga omenire, înselata de competitiile si confluentele conjugarii infinitive ale verbului „Avoir” refuzând si ignorând cu cinism si încapatânare, prioritatea conjugarii esentiale a verbului „ÊTRE”.
    A fi domn e o întâmplare, a FI OM e lucru mare, a avea tot… o’ntâmplare… 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.