Foto:facebook.com

A venit timpul pentru o pildă. Odată, demult, pe malul unui lac, o broscuță se odihnea în tihnă. Dar, iată, că lângă ea își face apariția un scorpion „roșu” de furie că nu putea ajunge de cealaltă parte a lacului.

– Nu vrei să mă treci pe celălalt mal ? o întrebă scorpionul pe broscuță.

– Nici gând, îi răspunse ea. Ai să mă înţepi și am să mor.

– Ei, nu fi proastă! Dacă mori tu, voi muri și eu. Doar știi că nu pot înota.

Broscuța nu mai stătu mult pe gânduri și fu de acord să-l treacă lacul. Numai ce ajunge pe la jumătatea apei când simte înțepătura mortală a scorpionului cocoțat pe spatele ei verde și alunecos și, cu ultimele puteri, îl întreabă:

– De ce ai făcut asta? Vei muri și tu odată cu mine.

În timp ce se îneca, scorpionul îi răspunde:

– Pentru că nu m-am putut abține, așa mi-e felul.

Aceasta este mica poveste, iar eu vă voi propune, așa cum v-am obișnuit, o interpretare în stilul meu caracteristic.

În mitologia antică, atât la egipteni, greci, cât și la romani, broasca reprezenta norocul, puritatea, fertilitatea, dar și belșugul. Explicația la egipteni ar fi că, atunci când apăreau multe pe malurile Nilului era semn că apele vor crește și vor inunda culturile aducând recolte bogate. La chinezi și japonezi broasca semnifică norocul, legătura între viaţă și moarte, iar omorârea unei broaște este de rău augur.

Scorpionul este văzut ca simbol al autodistrugerii, este viclean și înșelător. Reprezintă înțelepciunea folosită în scopul răului. Romanii aveau chiar o mașină de război denumită scorpionul, care era dotată cu o „coadă” lungă ce arunca săgeți.

De ce am ales astăzi să scriu această pildă ? Pentru a face legătura cu articolul publicat ieri despre Tudorel Toader.

Există oameni inteligenţi, dar care își folosesc această calitate în scopuri distructive. Deși știu că vor provoca mult rău, nu se pot abține să-l facă pentru că așa le e firea.

Sfatul meu: ai grijă pe cine cari în spate! S-ar putea să fie distrugător.

8 gânduri despre „Broscuța și scorpionul

 1. Vazând aceasta superba poza cu scorpionul si citind articolul, m-am gândit ca românii sunt sub influenta religiei iudeo-crestine asupritoare, iar BOR si reprezentantii fanatismului religios din toate confesiunile protestante si neoprotestante, înfiltrati în sistemul politic la toate nivelele, provoaca o si si mai apasatoare asuprire decât oricare alta forma a culturii si politicii mondiale cunoscute de pamânteni, asemanatoare cu cea a radicalismului islamic si ortodoxismul evreesc, care produc cel mai grav genocid în Orientul Mijlociu si pe întreaga planeta albastra, înnegrind-o cu prejudecatile fanatismului religios periculos, frumusetile si genialele lucrari ale Tatalui ceresc semanând samânta urii viscerale a conflictelor de idei si ideologii de grup si/sau partid…
  „Împaratul, a raspuns aspru poporului. A lasat sfatul pe care i-l dadusera batrânii si le-a vorbit astfel, dupa sfatul tinerilor: „Tatal meu v-a îngreuiat jugul, dar eu vi-l voi face si mai greu. Tatal meu v-a batut cu bice, dar eu va voi bate cu scorpioane.” https://biblia.resursecrestine.ro/1-imparati/12

  Apreciat de 1 persoană

 2. Francmaçoneria este o religie aparent perfecta, însa în „taina” ucide în fasa „pruncii inocenti” iar daca vreunul din acesti prunci neînsemnati de „semnul fiarei” este ocrotit si scapat de Dumnezeu, ajungînd la maturitate, încearcând sa dezvaluie lumii Adevarul Absolut, Atemporal Eliberator, (asemeni Fiului omului Hristos) este vânat, tradat, judecat, si condamnat nevinovat la moarte de acest sistem al „omului faradelegii” condus din subteranele organizatiilor religioase iudeo-crestine Occidentale si de Rasarit, care împreuna cu Ocultismul Oriental, comploteaza la exploatarea maselor si mentinerea „(dez)echilibrului” pe plan mondial, prin mentinera acestuia cu ajutorul armelor si sub amenintarea cu forta, acest viol al libertatii, egalitatii si suveranitatii, date tuturor natiunilor si culturilor lumii de catre Dumnezeu omenirii, de la începuturile existentei ei ca entitate suprema si stapâna peste pamânt, în ascultare si supunere *DOAR* fata de EL, ATOTPUTERNICUL ZIDITOR al universului magnific si sublim în infinitatea lui incogniscibila si nepatrunsa de mintea omului muritor involuat si decazut în pacatul Legilor morbide religioase extreme si periculoase care produc haos, distrugere, suferinte si angoase la scara planetara…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mie pilda imi place foarte mult. Majoritatea dintre oameni nu pot trece peste umbra lor chiar dacă pier! A face rau altuia insamna sa-ti faci tie rau mai repede sau mai tarziu! Pe Toader Nuștiucum nu-l cunosc dar presupun ca nu am pierdut nimic!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.