Fiecare vede diferit monumentele istorice din Sibiu, iar orașul abundă de asemenea frumuseți arhitecturale. Dacă veţi întreba pe sibieni care este „simbolul” acestui oraș, veţi avea multe răspunsuri. Unii vor spune strada Cetății și vă vor vorbi despre turnurile Archebuzierilor, Olarilor, Dulgherilor sau Turnul Gros (actualmente Sala Thalia), alții vor spune Turnul Sfatului sau Pasajul Scărilor, poate Muzeul Brukenthal sau Podul Minciunilor. Așa cum spuneam, „orașul vechi” e plin de monumente. Eu vă voi răspunde, fără ezitare, Biserica Evanghelică.

Construită pe vestigiile unui castru roman, a suferit mai multe transformări, lucrările de ridicare începând în anul 1371 și finalizându-se în 1520.

Această extraordinară construcție este situată în Piaţa Huet, are un turn care măsoară 76 de metri înălțime, ceasul este funcțional și datează din anul 1881, iar orga din interiorul bisericii, în stil baroc, este cea mai mare din sud-estul Europei.

Nu vă voi vorbi de contraforturile ei, despre bolțile cu arcadele gotice, despre vitraliile și ornamentele metalice ale ferestrelor, nu vă voi vorbi despre ferulă. Vă voi lăsa plăcerea să le descoperiţi singuri.

Fotografiile ce urmează le-am făcut în urmă cu doi ani.

În ferulă, la momentul în care am făcut fotografiile, era organizată o expoziție de pictură.

După ce urci în turn cele 192 de trepte, trecând pe lângă cele două clopote care se fac auzite la fiecare 15 minute, respirația îți este tăiată nu doar de efort, ci și de priveliștea minunată a orașului văzută prin ferestrele turnului.

Sper că v-am stârnit curiozitatea pentru că acest monument merită să fie văzut !

6 gânduri despre „Biserica Evanghelică din Sibiu

 1. Am vizitat Sibiul de multe ori si-mi dau seama ca am trecut de multe ori pe langa acest monument fara sa intru, din pacate🤔🙄! Cand voi mai avea ocazia, cu siguranta nu voi trece doar, ci voi intra. Imi plac foarte mult constructiile vechi, monumente, urme ale stramosilor nostri, iar la noi, in Transilvania, sunt nu gluma!
  Multumesc pentru acest articol foarte bine documentat!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Privind aceste autentice capodopere, ma gândeam ca, daca românii ar sti sa-si valorifice patrimoniul mostenit de la înaintasii nostri, ar putea trai doar din turism, însa cred ca exista în România o conspiratie secreta milenara, în care marile puteri mondiale de la Est si West, prin uneltiri si tradari incesante, au provocat dealungul istoriei acestui popor multicultural, conflicte, dezbinari si lupte fraticide, fiind întotdeauna „oaia” neagra din turma popoarelor lumii. Ma întreb când se vor TREZI cu adevarat românii si îsi vor apara drepturile inalienabile de stapâni în casa si pe pamântul lor, alungând aceste „fiare” apocaliptice ale spaimelor si amenintarilor raspândite de „ei” cu sprijinul si concurenta mass-media corupta si vânduta intereselor straine si ignorante cu acest popor din care s-au furat si exterminat continuu dealungul vremii, valorile materiale, culturale si intelectuale createdin pamântul sfânt inundat si înecat de sângele martirilor, sânge care continua sa curga din ranile luptelor inconstientilor lideri politico-religiosi, orbiti de orgolii si trufie paranoica.
  O zi sublima draga Constanta !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Sunt plin de o revolta launtrica ce numi da pace de o vreme-ncoace, asa ca tot ce scriu în comentariile mele pe blogul tai si al altora sunt sentimente pure si sincere exprimate di dragoste pentru Adevarul Absolut, si iubirea de justitie, dreptate,LIBERTATE, EGALITATE, si FRATERNITATE autentica, practica, palpabila…!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Te înțeleg. Offf…câtă revoltă zace și în mine ! De multe ori dă și pe-afară. Nu pot să îndulcesc aciditatea cuvintelor din articolele pe care le scriu uneori la adresa clasei politice.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.