Foto:stareapresei.ro

    Se încheie o săptămână în care politicienii români și-au demonstrat incompetența în faţa Parlamentului European.

Prezenți la Bruxelles pentru a prezenta strategia și prioritățile României pe perioada Președinției Uniunii Europene, aleșii noștri s-au întrecut în prostie, nesimțire și lamentări.

    Am să încep cu ministrul muncii Marius Budăi, cel care a încurcat hârtiile cu discursul. El  cauta febril, cuprins de panică și neputința de a rosti ceva.
    Apoi a venit rândul ministrului justiției, Tudorel Toader, aprigul susținător al drepturilor unei categorii sociale aparte, infractorii. Doamne, cu câtă elocvenţă a vorbit despre drepturile acestora, uitând cu desăvârșire de drepturile noastre, ale celor liberi, ale celor care îi susținem financiar și pe ei (mă refer la guvernanți) și pe pușcăriași ! Doamne, cum și-a mai apărat el proiectul de ordonanță ! Ba chiar a venit cu propunerea ca europarlamentarii români care „denigrează” (n.a. – a spune adevărul este privit ca o denigrare) ţara să fie pedepsiți.  
     Petre Daea. Spui Daea și aproape că nu mai trebuie să adaugi nimic. Halucinant ! Ascultaţi și cruciţi-vă ! Până și traducătorii au fost puși la grea încercare, neînțelegând ce vrea să transmită acest „ilustru” ministru.


Întrebat despre prioritățile României în domeniul pescuitului, Daea răspunde în stilul său caracteristic „Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni…” Apoi, în urma unui discurs incoerent, în care pronunță în permanenţă, obsesiv, cuvântul „bravo! „, la întrebarea despre Brexit răspunde:”Regret, sigur, Uniunea Europeană este mai săracă faţă…fără Anglia…este mai săracă faţă de Marea Britanie.”
    Am lăsat-o intenționat la urmă pe premierul Viorica Dăncilă. După ce inventează un cuvânt care nu există în limba română, negaţionalism, afirmă că România va organiza un eveniment care își propune să contribuie la combaterea Holocaustului. Și mă întreb, asemeni tuturor celor care știu ce înseamnă Holocaustul, cum poți combate ceva ce s-a întâmplat în cel de-Al Doilea Război Mondial ? Viorica Dăncilă nu este la prima gafă. Mi le amintesc doar pe cele mai recente. În noiembrie anul trecut, prezentând situația economică a României, a încurcat cuvântul predicții cu predilecţii afirmând că situația infirmă „predilecţiile Opoziției”. În prima ședință de Guvern din acest an a afirmat că România „a devastat” în loc de devansat state precum Franţa, Germania, Italia la capitolul exporturilor. Mă refer la forma de exprimare și nu la fond, pentru că, personal, am o reținere în privința adevărului acestei afirmații.
După o întrevedere cu secretarul general al NATO, Dăncilă a vorbit despre „consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței în ansamblul său…
Să ne reamintim de celebrul 20-20, „imunoglobină” în locul imunoglobulinei, „reducerea democrație” în locul reducerii birocrației, „Banca Monetară” în loc de Banca Mondială, „prost Brexit” în loc de post Brexit și de situația penibilă în care, aflată în vizită în Muntenegru, a confundat capitala acestuia Podgorica cu capitala Kosovo, Priștina.
Exemplele ar putea continua, dar…
    Nu știu cum vi se par acești politicieni. Eu, personal, mă simt frustrată, nu mă reprezintă și simt un sentiment de rușine că astfel de oameni au ajuns în Guvernul care ne face de râs în faţa Europei.

9 gânduri despre „Bilanțul trist al politicii românești

  1. Doar catedrala mântuirii neamului sau N.O.M. mai pot înlatura blestemul cazut peste guvernele postdecembriste de dupa ’89, sau poate …”Apocalipsa” si acest ultim razboi rece psiho(i)logic al mintilor illuminate de curenti din Est si West care se ciocnesc de 30 de ani în Bucuresti, producând haos la toate nivelele si în toate dimensiunile perceptiilor simturilor primare, involuate ale liderilor turmentati si dezorientati politico-religiosi, aroganti, cinici si orgoliosi…
    Un Weekend cu liniste si pace alaturi de cei apropiati, draga Constanta !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.