Foto: vox.publika.dm

Continuând articolul de acum câteva zile, în care analizam influenţa nefastă a politicii falimentare românești asupra psihicului nostru, astăzi a venit rândul dezvoltării. Este ministerul prin care se derulează investițiile, programele regionale, fondurile europene. La programul regional de dezvoltare (conform portalului ministerului) ultimele notificări datează din martie 2016. Nici programul operațional inițiativa pentru IMM-uri nu a fost actualizat demult. În schimb avem avertismentele comisarului european Corina Crețu, care susține că pierdem fonduri europene din cauza faptului că nu avem proiecte de calitate, eligibile, din cauza inconstanţei Executivului, care schimbă proiectele, după cum schimbă miniștrii. În rest, toate bune. Avem autostrăzi, avem drumuri europene, avem centuri ocolitoare, avem terenuri de fotbal în pantă, avem panseluțe și palmieri, nu ne mai lipsește nimic. Iată un minister care nu ne creează niciun fel de stres !

Urmează la rând justiția. Aflat la antipod faţă de dezvoltare este ministerul cu cea mai mare activitate. Din 2017, constant, justiția îi ţine în priză și în stradă pe români. Mai întâi Florin Iordache, cunoscut drept „altă întrebare”, apoi Tudorel Toader au avut un singur scop. Să reformeze justiția pentru anumite categorii de „cetățeni certaţi cu legea”. Ordonanța 13, legea recursului compensatoriu, o posibilă ordonanță de amnistie și graţierea a unor fapte de natură penală cu care suntem „ameninţaţi” sau ultimul as din mâneca ministrului Toader, ordonanța de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de completuri nelegal constituite (completurile de 5 judecători), nu vizează altceva decât eliberarea „unor” condamnați sau evitarea condamnării celor vinovaţi. Este pură întâmplare că printre aceștia se regăsesc nume sonore precum Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea. Problema complicată ar fi că legea penală nu retroactivează, dar la cât de inventivi sunt ar fi în stare să încalce orice principiu de drept.

Și când te gândești că cei pe care îi plătim din banii noștri nu știu ce să mai facă să scape hoții și corupții de pușcărie !

4 gânduri despre „Întrebări (partea a II-a)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.