Ţinuta corpului nostru spune multe despre noi.

Foto: conceito.de

De multe ori ea este determinată de îndeletnicirile noastre zilnice sau de efortul fizic, dar are și implicații psihologice.

Nu iau în discuție deficiențele posturii datorate unor dizabilități sau unor accidente și nici celelalte semnificații ale acestui substantiv.

Activitatea ce implică folosirea zilnică a calculatorului, ridicarea sau căratul unor greutăți pot deforma poziția corpului în măsura în care nu conștientizăm și nu încercăm să corectăm acest lucru.

Posturile nenaturale determinate de factori de natură fizică provoacă durere, disconfort și pot fi corectate prin diverse terapii.

Dar dezechilibrele posturale ne pot oferi și informații despre psihicul nostru, despre modul nostru de a gândi, despre atitudinea noastră faţă de temerile, de tensiunile din interiorul nostru.

O persoană care are încredere în sine va ţine capul înclinat în sus, în timp ce capul înclinat în jos denotă temere, neliniște. Înclinarea în faţă a corpului poate exprima interesul pentru interlocutor, dar și supunere. Poziția așezat, cu toracele împins spre spătarul scaunului exprimă relaxarea, dar și plictiseala.

Alături de postură foarte importante sunt gestica, mimica și, nu în ultimul rând, privirea.

Toate la un loc alcătuiesc așa numitul „body language” comunicarea non-verbală, cea care are un rol important în percepția intuitivă a unei persoane, cea care ne oferă indicii cu privire la atitudinea și starea ei de spirit.

2 gânduri despre „Subiect de weekend: postura

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.